U Novoj Varoši sve spremno za „Zlatarfest“

Nova Varoš/Zlatar – Sve je spremno za početak „Zlatarfesta“ koji je ovog leta od 27. do 30. jula. U okviru manifestacije, ustanovljene pre deset godina u cilju promocije potencijala novovaroškog kraja, biće objedinjeno nekoliko lokalnih turističkih događaja, a festival će obeležiti muzičko-zabavni program uz učešće poznatih estradnih ličnosti.

Zlatarfest od 27. do 30. jula, foto: Promo

Okosnicu događaja turističkog karaktera činiće, kao i prethodnih godina, „Zlatarska regata“ koja kreće u subotu 29. jula u 10 sati od Vizitorskog centra u Кokinom Brodu . Prijava zainteresovanih za plovidbu Zlatarskim jezerom je u toku i traje do 27. jula, a kotizacija po plovilu iznosi 1.000 dinara. U Turističkoj organizaciji „Zlatar“ obećavaju dobru zabavu.

Nezaobilazan segment „Zlatarfesta“ je i manifestacija pod nazivom „Zlatne ruke Zlatara“. Tradicionalnu izložbu rukotvorina, meda i starih zanata posetioci će tokom sva tri dana festivala moći da obiđu na gornjem platou Trga vojvode Petra Bojovića.

-U fokusu muzičkog programa, koncipiranog u skladu sa različitim ukusom i starosnom strukturom publike, biće koncerti poznatih estradnih umetnika. Nastupi će se održavati sve tri večeri festivala na velikoj pozornici na centralnom delu gradskog Trga – kaže Branko Pucarević, direktor Turističke organizacije „Zlatar“, koja je i organizator „Zlatarfesta“.

Bogat program tokom Zlatarfesta, foto: Promo

Ovogodišnju manifestaciju će otvoriti poznata folk zvezda Zorica Brunclik, čiji će koncert, nakon spektakularnog vatrometa i pozdravnog obraćanja predsednika opštine Radosava Vasiljevića, biti održan u četvrtak 27. jula na gradskom Trgu, sa početkom u 21 sat.

Naredne večeri Novovarošani i gosti zlatarskog kraja imaće priliku da uživaju u nastupu beogradskog pop-rok sastava „Neverne bebe“, dok je subota uveče (29. jul) rezervisana za koncert poznatog pop izvođača Željka Vasića.

-Tokom festivala ni ljubitelji sporta neće ostati uskraćeni. Memorijalni turnir Pepo i Laka u malom fudbalu i Memorijalni turnir Branko Grbić u basketu na programu su u subotu 29. jula u 16 sati na sportskim terenima u Naselju. Dan ranije, u petak 28. jula je tradicionalna Puzijada na gradskom trgu u 10 sati– pojašnjava Pucarević.

Organizatori očekuju da će „Zlatarfest“ privući veći broj turista i gostiju i malo „pogurati“ za sada slabašanu letnju turističku sezonu. Pokrovitelj manifestacije je Opština Nova Varoš, koja je iz lokalnog budžeta za organizaciju festivala izdvojila nešto više od četiri miliona dinara.

Varoške novine i PP Media