U Opštoj bolnici u Prijepolju hirurzi u tihom protestu

Šest od ukupno osam hirurga na Odeljenju prijepoljeske hirurgije nalazi se u jednom vidu protesta već nekoliko dana. Zvaničnih izjava iz ove zdravstvene ustanove, o navodnom “tihom štrajku” lekara još uvek nema i ako su novinari GZS još pre dva dana uputili dopis bolnici, sa zahtevom da javnosti objasne o čemu se radi, prenosi portal Glas zapadne Srbije.

Nezvanično saznajemo da hirurzi traže smenu načelnika, jer je on dečiji hirurg a načelnik je na odeljenju opšte hirurgije i traže da na njegovo mesto dođe opšti hirurg koji se neće baviti politikom već poslom važnim po zdravlje građana. Nezadovoljstvo potiče i iz razloga što se načelnik hirurgije kako neki tvrde na odeljenju pojavljuje samo operativnim danima dok ostali pacijenti pomoć traže od hirurga u ambulanti koji nisu iz te struke. Jedan od razloga je i navodna smena glavne sestre na tom odeljenju.

– Samo čekamo da se zapitaju zašto šest kolega od osam, jedan je na odmoru, neće da ide u vizitu. Tražimo da se bar neko zapita. Ima tu kolega koje su pred penzijom koje su se pokazale i dokazale svojim radom, i sada im je prekipelo i ne žele više da trpe – kazao nam je jedan od doktora iz ove ustanove.

Do sada niko od zvaničnika nije saopštio o čemu se zapravo radi.
PP Media i GZS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *