U petak premijera predstave “Kako su postale ružne reči”

U petak, 9. aprila sa početkom u 20 časova, u Velikoj sali prijepoljskog Doma kulture, premijerno će biti izvedena predstava ‘’Kako su postale ružne reči’’, rađena po tekstu Duška Radovića, čiju režiju potpisuje Admir Šehović.

Predstava “Kako su postale ružne reči” na veoma duhovit i zanimljiv način objašnjava deci, a i odraslima, ko je “kriv” što deca govore ružne reči i zašto ne bi trebalo da ih govore. Uloge tumače glumci Dečje scene Amaterskog pozorišta Doma kulture Prijepolje.

– Reč je o jednoj jako simpatičnoj priči koju će na sceni izvesti mlađi deo Dečje scene Amaterskog pozorišta, tačnije mališani uzrasta do 6. razreda osnovne škole tako da očekujemo veliku zainteresovanost, kao što je to bio slučaj sa nedavnom premijerom predstave za odrasle. Apelujem na zainteresovane posetioce da na vreme preuzmu karte na biletarnici Doma kulture, obzirom da je u skladu sa epidemiološkim merama broj mesta u sali ograničen – kaže direktorka Doma kulture Admira Mostarac.

Ljubitelji pozorišta koji su propustili premijere, već sledeće sedmice, imaće priliku da pogledaju reprize predstava koje su izvedene ove nedelje.

– Reč je o predstavi Hanibal podzemni, čija će prva repriza biti održana u ponedeljak 12. aprila sa početkom u 20 časova, dok u četvrtak, 15. aprila sledi repriza predstave “Kako su postale ružne reči” – navodi direktorka Mostarac.

Kao čin poštovanja prema radu i požrtvovanosti da sačuvaju svaki život i da na najbolji mogući način upravljaju pandemijom u teškim uslovima, rukovodstvo Doma kulture zatražilo je od prijepoljske bolnice i Doma zdravlja spisak zaineresovanih zdravstvenih radnika koji nameravaju da gledaju predstave, kako bi na taj način mogli da preuzmu besplatne karte za prve reprize predstava ‘’Hanibal Podzemni’’ i ‘’Kako su postale ružne reči’’ .

– Ove dve reprize pozorišnih predstava poklanjamo svim zdravstvenim radnicima opštine Prijepolje kao jedan vid poštovanja i velike zahvalnosti za sve što čine za nas u ovom vremenu pandemije – ističe Admira.

Za ostale posetioce cena karti za predstave ‘’Hanibal Podzemni’’ i ‘’Kako su postale ružne reči’’ iznosi 200 dinara.

Tv Priboj i PP Media