U ponedeljak na platou ispred Doma kulture „Slatki bazar za Mihajla“

Prijepolje – Кancelarija za mlade opštine Prijepolje u saradnji sa porodicom dečaka Mihajla Orašanina organizuje humanitarnu akciju „Slatki bazar za Mihajla“, 10. jun ispred Doma kulture u trajanju od 17 – 19 časova.

Foto: Fondacija Budi human

U ime porodice Кancelariji za mlade opštine Prijepolje obratili su se ujak i ujna dečaka koji je poreklom iz Prijepolja, a koji živi u Beogradu. Dogovorom između predstavnika porodice i Кancelarije za mlade osmišljen je način pomoći.

Ova akcija ima za cilj da pomogne malom Mihajlu Oreščaninu kome je nedavno dijagnostikovan zloćudni tumor malog mozga.  

– Način na koji ćemo mu pomoći jeste organizovanje humanitarne akcije „Slatki bazar za Mihajla“ na kojoj ćemo građanima i građankama  ponuditi slatke đakonije koje su izradile naše Prijepoljke koje se profesionalno bave pripremom i prodajom kolača i drugih slatkih đakonija – navode iz Kancelarije za mlade u Prijepolju.

Humanitarnoj akciji pored Prijepoljki koje se profesionalno bave pripremom i prodajom kolača i drugih poslastica i koje će građanima ponuditi svoj širok asortiman proizvoda, odazvale su se srednje škole, predškolska ustanova „Miša Cvijović“ iz Prijepolja koje će predstaviti svoju ponudu.  

Кupovinom ovih artikala i doniranjem novca u donatorsku kutiju građani mogu pomoći ovom malom dečaku.
– Uz štandove će se nalaziti Prijepoljke koje u izradile ove đakonije kao i volonteri i volonterke Кancelarije za mlade opštine Prijepolje koji će građane i građanke informisati o još jednom načinu podrške ovom malom dečaku,  a to je slanje sms poruke i uplata sredstava na žiro račun. Vreme je u ovom slučaju bitan faktor, jer njegov vid bolesti ne može da čeka – zaključuju iz KZM u Prijepolju.

Ovo je drugi po redu bazar za Mihajla, jer se nažalost njegovo zdravstveno stanje naglo pogoršalo, pa su iz KZM odlučili da i ovaj bazar bude njemu namenjen.

PP Media