Na današnji dan pre sedam godina u Ljubišu formirana Zdrava Srbija

Čajetina – Na današnji dan 2017. godine u zlatiborskom selu Ljubiš, ustaničkom mestu poznatom po ratnicima, naučnicima, piscima, Milan Stamatović, kao predsednik Inicijativnog odbora, Arsen Đurić, Bojana Božanić, Ljubivoje Ršumović, Milan Paroški, kao i mnogobrojni građani Čajetine, potpisali su inicijativu za formiranje političke partije Zdrava Srbija (ZS).

Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović, foto: ZS

I onda, a i danas, program partije je jasan – zaštita nacionalnih interesa, očuvanje prirodnih resursa, decentralizacija Srbije, uz ekonomski, kulturni, moralni i svaki drugi oporavak Srbije. Stamatović je tada istakao da su Kosovo i Metohija srce Srbije, a da je Zapadna Srbija njena glava i mozak, dok je današnji predsednik Izvršnog odbora ZS Arsen Đurić tada naglasio da Zdravoj Srbiji prilazi „u nadi da će to biti jedna politička snaga koja baštini sve one moje ideološke principe, programe i vrednosti i siguran sam da ćemo uspeti da iz unutrašnjosti pokrenemo čitavu Srbiju, da nešto promenimo na političkoj sceni”.

Čuveni Ljubišanin, dečiji pisac, Ljubivoje Ršumović je kao asocijaciju za ciljeve kojim će Zdrava Srbija stremiti naveo svoju pesmu „Domovina se brani lepotom“, „ne samo lepotom prirode, već lepotom ovoga što nam je Bog dao, kao i lepotom ljudskih odnosa i lepotom rođene i nerođene dece, dakle, o svemu tome što jednu naciju čini nacijom i jednu državu državom”.

Nakon sedam godina, Zdrava Srbija ima odbornike u 17 gradova i opština Srbije, od lokalnih skupština u Čajetini i Užicu, do Kraljeva, Bajine Bašte ili Smederevske Palanke, dok su opštinski i gradski odbori osnovani u 70 lokalnih sredina. Nakon izbora održanih 2. juna, odbornici Zdrave Srbije će se boriti za kvalitetniji život građana Zapadne Srbije u Arilju i Novoj Varoši, ali i u Beogradu, Čačku, Valjevu, Ivanjici, Obrenovcu i Lazarevcu.

PP Media