Prijepolje na korak od uvođenja vanredne situacije, sve zavisi od ponašanja građana

Prijepolje – Štab za vanredne situacije opštine Prijepolje doneo je odluku da se još uvek ne proglašava vanredna situacija i da se uloži dodtni napor i uputi apel građanima da poštuju sve propisane mere i ponašaju se maksimalno odgovorno.

Prijepolje blizu uvođenja vanredne situacije, foto: A.Rovčanin

Štab za vanredne situacije bio je na granici da uvede vanrednu situaciju zbog velikog broja kovid pacijenata u poslednjih nekoliko dana, a primetno je i veoma neodgovorno ponašanje naših građana koji su organizovali okupljanja i zabave svih vrsta. Ipak, još jednom ćemo apelovati na građane da se uozbilje i prekinu sa tom praksom, jer je evidentno da je sa tih dešavanja došlo najviše zaraženih, a među njima su i pojedini medicinski radnici.

Predsednik opštine Vladimir Babić je istakao da je u Prijepolju trenutna epidemiološka situacija na nezavidnom nivou i da broj inficiranih koliko sutra može biti dupliran.

„Ukoliko bi se to desilo, a građani nastavili da ne poštuju mere i broj inficiranih nastavi da raste biće proglašena vanredna situacija, što podrazumeva zabranu okupljanja, proslava, rad ugostiteljskih objekata, što verujem da niko ne želi”, kazao je Babić.

Prvi čovek opštine Vladimir Babić

On je istakao da je na sednici štaba za vanredne situacije doneta odluka da svi većnici u zavisnosti od resora, kontaktiraju sve one koji su u njihovom domenu delovanja, a to podrazumeva sve privredne subjekte koji zapošljavaju veliki broj ljudi, da strogo vode računa o propisanim merama i da krajnje ozbiljno shvate ovu situaciju.

Babić se osvrnuo i na situaciju u lokalnoj samoupravi u kojoj je zabeležen veliki broj inficiranih virusom korona, ali da se brzo reagovalo.

„Jedan deo zaposlenih poslali smo na rad od kuće, naročito stariju populaciju, izvršili dezinfekciju prostora i počeli sa merenjem temperature pri ulasku u objekat. Mislim da je lanac infekcije zaustavljen i to zahvaljujući savesnim ponašanjem i preduzimanjem svih propisanih mera, što je jedini pravi recept za čuvanje javnog zdravlja”, zaključio je prvi čovek opštine Prijepolje.

GZS i PP Media