U Priboj stiglo novo sanitetsko vozilo

Priboj – Pribojskim zdravstvenim ustanovama isporučeno je novo sanitetsko vozilo sa neophodnom opremom za praćenje najtežih pacijenta. Ovo je novi poklon Vlade Srbije i resornog ministarstva gradu Priboju, a ključevi novih vozila direktorima zdrastvenih ustanova i predstavnicima lokalnih samouprava, uručeni su početkom februara na zajedničkoj svečanosti u Beogradu.

Novo sanitetsko vozilo za pribojski Dom zdravlja, foto: Opština Priboj

„Ovo je treći sanitet pribojskim zdravstvenim ustanovama u prethodnih nekoliko meseci, koji će u značajnoj meri doprinti zanavljanju dotrajalog voznog parka Bolnice i Doma zdravlja u Priboju, i omogućiti komforniji i brži transport pacijenta do zdravstvneih centara u Užicu ili Beogradu”, rekao je direktor Doma zdravlja dr Vladimir Milinković.

Direktor Doma zdravlja u Priboju dr Vladimir Milinković, foto: Opština Priboj

Novija i bolje opremljena vozila znače i brži izlazak na teren, što onda podrazumeva i bržu i efikasniju intervenciju zdrastvenih radnika, baš na licu mesta.

„Veliko hvala Vladi Srbije i resornom ministarstvu, a posebno državnom sekretaru Кrstu Janjuševiću, koji je itekako pomogao da u samo pola godine dobijemo već treći sanitet, a sve na zadovoljstvo zdrastvenih radnika, a posebno pacijenata”, zaključio je dr Milinković.

Poslednjom donacijom Vlade Srbije odnosno Ministarstva zdravlja uručeno je 15 sanitetskih vozila zdrastvenim ustanovama širom Srbije, među kojima se ponovo našao i Priboj.

PP Media