U Prijepolju osvanuo grafit podrške uhapšenom vođi navijača Partizana Veljku Belivuku

Prijepolje – Dok se Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja, vođa Partizanove navijačke grupe „Principi“ nalazi u pritvoru, osumnjičen da je organizovao kriminalu grupu, koja je počinila teška ubistva i otmice, „njegovi“ navijači i saborci sa južne tribine, upućuju mu razne poruke podrške i ispisuju grafite.

Grafit za koji Prijepoljci smatraju da je ispisan u znak podrške uhapšenom Veljku Belivuku, foto: A.Rovčanin

Tako je i u Prijepolju,  na potpornom zidu novoizgrađene obaloutvrde i keja u Šrampovu, u dužini od dvadesetak metara osvanuo natpis „Grad na Limu tebe voli do kraja se s tobom bori“ sa grbom Parizana i potpisom Grobari Prijepolje, jasno aludiraju na podršku uhapšenom vođi navijača Veljku Belivuku.

Za žitelje Prijepolja, ovaj prizor je uznemirujući jer Veljko Belivuk nije nikakav nacionalni heroj koji je nevin sklonjen iza brave, već osvedočeni nasilnik i osuđenik, koji svoje kriminalne aktivnosti krije iza navijanja za fudbalski klub.

Građani Prijepolja, sa kojima smo razgovarali, sa nevericom gledaju, na kako kažu, škrabotinu i skrnavljenje tek izgrađenog šetališta koje još uvek nije pušteno u upotrebu.

– Ovo je bruka i sramota, ko god da je napisao. Gradnja keja još uvek nije završena, a neodgovorni pojedinci ili grupe  već su počeli da ga uništavaju. Nadam se da će nadležniorgani pronaći vinovnike ove škrabotine – besno priča sredovečni Marko kojeg smo zatekli na šetalištu.

Izgradnja obaloutvrde na desnoj obali Lima u Šarampovu vredna je 85 miliona dinara, a radovi se izvode u okviru projekta “Upravljanje slivom reke Drine na Zapadnom Balkanu“, na osnovu Sporazuma o grantu Trast fonda za globalne ekološke kapacitete i Specijalnog fonda za klimatske promene, potpisanog između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

PP Media