U Priboju održan Šahovski turnir Prijateljstva

Priboj – U ponedeljak je u hotelu Lim u Priboju, u organizaciji Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu Srbije a pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, zaposljavanje, boračka i socijalna pitanja održan Šahovski turnir Prijateljstva.

Druženje u prvom planu, foto: PP Media

Turnir je okupio šahiste iz udruženja iz Beograda, Svilajnca, Zaječara, Doljevca i Priboja- ovogodišnjeg grada domaćina koji je ujedno poneo i titulu pobednika. Drugu poziciju zauzeli su gosti iz Beograda dok su trećeplasirani bili Zaječarci. Ekipe koje su osvojile prva tri mesta su ponele pehare, dok su svi ostali učesnici dobili zahvalnice od organizatora

Ivana Anđelković, sekretar Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu zadovoljna je organizacijom turnira u Priboju.

Nakon Novog Sada i Pančeva, ovogodišnji domaćin Šahovskog turnira Prijateljstva bilo je Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu Priboj. Prvo je trebalo da se održi u junu, ali je pomeren zbog epidemije korona virusa. Broj ekipa je nešto manji u odnosu na ranije, ali to nije važno – najbitnije je da su svi učesnici uživali u šahovskoj igri  ali i druženju.

-Izgubio je samo onaj koji nije došao- reči su Julijane Stanisavljević ispred Ministarstva za rad, zaposaljavnje, boračka i socijalna pitanja, inače generalnog pokrovitelja turnira.

‘’Socijalizacija je izuzetno važna za članove udruženja cerebralne i dečije paralize- zato i organizujemo turnire, jer je to izvanredna prilika za druženje a  ujedno i prilika da se skrene pažnja okruženju i široj javnosti na uspehe i postignuća osoba sa invaliditetom’’, kaze Julijana.

Šahovski turnir Prijateljstva bio je posvećen i nedavno preminuloj Snežani Stojić, koja je godinama unazad bila stub Pribojskog udruženja za Cerebralnu i dečiju paralizu u Priboju. Za sve što je činila, lokalno udruženje je njenoj porodici danas dodelilo i posebnu zahvalnicu. Takođe, osim takmičara i udruženja, u ime opstine Priboj zahvalnicu je primio i predsednik Skupstine opštine, Boris Mrdović koji je tom prilikom istakao da će lokalna samouprava i ubuduće pomagati rad Društva za Cerebralnu i dečiju paralizu i nastojati da olakša, omogući i unapredi uključivanje njegovih članova u svakodnevne tokove života kao ravnopravnih građana.

PP Media