U Priboju počela sa radom firma „Surplex“

Priboj – Početkom septembra u Priboju je  počela sa radom nova firma,”Surplex”, tamošnjeg preduzetnika Radoja Zeca. U pitanju je porodična firma, gde je dugogodišnji porodični biznis zaokružen u novu celinnu.

Nova firma u Priboju prostire se na 600 metara kvadratnih, foto: PP Media

– Proizvodnjom delova od poliester masa bavimo već 30 godina, i sada smo rešili da to zaokružimo u porodičnu firmu, pa možda malo i da posao proširimo – ističe vlasnik Radoje Zec.

Moderna proizvodna hala od 600 kvadrata izgrađena je za nekoliko meseci, neposredno pored Slobodne zone Priboj. Vrednost investicije je oko 250 hiljada evra, proizvodiće delove za plovna vozila,delove za šinska vozila, a uskoro i delove za traktore i kamione. Trenutno se radi za domaće tržište, a pregovara se i sa ino-kupcima.

Vlasnik firme Radoje Zec, foto: PP Media

– Trenutno je zaposleno šest kvalifikovanih radnika,koji imaju i neophodno radno iskustvo,a plan je da do Nove godine zaposlimo još bar četiri radnika. Кako se posao bude širio, povećavaćemo i broj radnika – kaže Zec.

Fabriku obišlo i lokalno rukovodstvo, Lazar Rvović i Boris Mdrović, foto: PP Media

Proizvodoni pogon nove preduzetničke firme  “Surplex” obišli su i čelnici lokalne samouprave, predsednik opštine Lazar Rvović i predsednik Skupštine opštine Boris Mrdović,i izrazili zadovoljstvo otvaranjem jedne ovakve porodične firme,koja znači i zapošljavanje novih radnika. Jer svako radno mesto je bitno, svaki novozaposleni radnik je dobitak ne samo za porodicu,nego i za lokalnu zajednicu. A zadatak lokalne samouprave  je  upravo stvaranje što  povoljnijeg  privrednog  ambijenta za  otvaranje ovakvih preduzetničkih firmi a time i novih radnih mesta.

PP Media