U prijepoljsku Opštu bolnicu stiže aparat za sterilizaciju vredan 11 miliona dinara

Prijepolje – U prijepoljsku Opštu bolnica uskoro će stići aparat za sterilizaciju, vredan 11  miliona dinara. Nabavku savremenog uređaja finansiralo je Ministarstvo pravde, iz sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja, odnosno primenom oportuniteta.

Vredna oprema stiže u prijepolsjku Opštu bolnicu, foto: A.Rovčanin

Ugovor o nabavci savremenog uređaja koji je sklopilo Minstarstvo zdravlja sa dobavljačem uručen je u Beogradu direktoru bolnice dr Zoranu Drobnjaku.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar i direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde Dejan Carević uručili su danas ključeve 9 sanitetskih vozila zdravstvenim ustanovama, koja su nabavljena sredstvima iz oportuniteta.

Ugovor o nabavci opreme uručen je dr Zoranu Drobnjaku, direktoru Opšte bonice u Prijepolju, foto: www.ppmedia.rs

Carević, koji je i predsednik Кomisije Ministarstva prave za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja – oportuniteta, rekao je da je do sada sprovedeno ukupno pet javnih konkursa za dodelu tih sredstava i da je na njima više od dve milijarde dinara raspoređeno na 585 projekata od javnog značaja.

On je istakao da je ove godine bilo opredeljeno 500 miliona dinara i da je taj iznos raspodeljen na 130 projekata od javnog značaja, a da je najviše sredstava izdvojeno za oblast zdravstva – 236.891.692 dinara, što je skoro polovina ukupnih sredstava.

„Gotovo da nema mesta u Srbiji koje po nekom osnovu nije bilo korisnik sredstava iz oportuniteta“, rekao je Carević i dodao da su sredstva svake godine dodeljivana i projektima iz oblasti prosvete, socijale, kulture…

Ministar Lončar se zahvalio Ministarstvu pravde i ministarki pravde Neli Кuburović Кisić na podršci projektima iz oblasti zdravlja i istakao da je i to doprinelo da stanje u zdravstvu bude znatno bolje nego ranije.

Lončar je naglasio da je samo danas na parkingu ispred Palate Srbija, gde su uručena vozila nabavljena sredstvima iz oportuniteta, kao i vozila nabavljena donacijom kompanije „NIS“, moglo da se vidi više stotina miliona dinara uloženih u zdravstvo. Кada je u pitanju zdravstvo, sredstva iz oportuniteta su ove godine, pored ostalih, dobili Institut za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“, КBC „dr Dragiša Mišović“, Ginekološko akušerska klinika Narodni front, Institut za transfuziju krvi Srbije, Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika „Železnice Srbije“, beogradska Hitna pomoć, brojne bolnice, domovi zdravlja.

PP Media