U Prijepolju održan Sajam zapošljavanja, ponuđeno 130 radnih mesta

Prijepolje – U organizaciji prijepoljske Filijale  Nacionalne službe za zapošljavanje danas je organizovan 15. po redu  Sajam zapošljavanja u Domu kulture u Prijepolju, na kome je učešće uzelo oko 26 poslodavaca koji su ponudili preko 130 radnih mesta. Bila je ovo prilika, da na stotine nezaposlenih lica koja su posetila sajam, u direktnom kontaktu sa poslodavcem dobiju šansu za zasnivanje radnog odnosa.

Foto: A.Rovčanin

– Nakon dvogodišnje pauze NSZ Filijala Prijepolje organizovala je 28. po redu Sajam zapošljavanja na teritoriji koju pokriva, a 15. u opštini Prijepolje na kome je učešće uzelo oko 26 poslodavaca koji su oglasili preko 130 radnih mesta – kazala je Rafeta Hajdarević, direktorka NSZ Filijala Prijepolje.

Poslodavci koji su nastupili na sajmu uglavnom su tražili šivače, trgovce, rukovaoce građevinskim mašinama, ekonomiste, pravnike, arhitekte, elektro inženjere, administratore a potrebe su iskazane i za radnicima u drvoprerađivačkoj delatnosti, radnicima ugostiteljske struke kao i mesarima i pekarima.

Foto: A.Rovčanin

Učešće na sajmu uzela je i Regionalna privredna komora Zlatiborskog upravnog okruga koja je predstavila projekat Enhance koji se implementira u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbija-Bosna i Hercegovina.

Svoju šansu za zaposlenjem na ovom sajmu mogle su da iskoriste nezaposlene osobe različitih obrazovnih profila, od nisko kvalifikovanih do visoko obrazovanih.

Na evidenciji prijepoljske Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, zaključno sa martom ove godine bilo je 4.004 Prijepoljca. Da li će i za koliko broj nezaposlenih biti smanjen, znaće se kroz šest meseci kada se očekuju pravi rezultati ovogodišnjeg sajma zapošljavanja. Nakon opštine Prijepolje, sledi Sajam zapošljavanja u Priboju, koji će se održati 15. aprila.

PP Media