U Prijepolju prvi put školsko zvono čulo 354 đaka prvaka

Prijepolje – Sedam osnovnih škola u Prijepolju upisalo je ukupno 354 đaka prvaka, što je za 32 učenika više nego lane. Najviše đaka prvaka upisano je u gradskoj školi “Vladimir Perić Valter”,njih 130, što je za 17 više u odnosu na prošlu godinu.

Najviše prvaka upisano u “Valteru”, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Više učenika nego prošle godine upisale su i škole na Kolovratu, Ivanju, Velikoj Župi i Seljašnici, dok je manje mališana u Brodarevu i u školi na Bostanima.

Prvi put u školske klupe u Osnovnoj školi „Milosav Stiković“ na Kolovratu selo je  65 đaka, što je za sedam više u odnosu na prošlu godinu. Porast  prvaka beleži i Osnovna škola „Dušan Tomašević Ćirko“ u Velikoj Župi, gde je upisan 31 đak, što je za 16 više u odnosu na minulu godinu. U Osnovnoj školi „Boško Buha“ u Ivanju krenuće 23 prvaka, dva miše nego lane. Osnovna škola „Mihajlo Baković“ u Seljašnici, upisala je 16 prvačića, 7 više u odnosu na prošlu godinu.

Porast broja prvaka u Prijepolju, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Sa druge strane, manje đaka u odnosu na prošlu godinu upisano je u  školi „Svetozar Marković“ u Brodarevu, gde je u ponedeljak krenulo 55 prvaka, dok je u Osnovnu školu „Sveti Sava“ u Bostanima prvi put školsko zvono čulo 34 prvaka, što je za deset manje nego prethodne godine.

Inače, broj obrazovnih ustanova u Prijepolju od ove školske godine je manji nego pre. Naime, odlukom o mreži škola koju je donelo  Ministarstvo prosvete, od 1. septembra Osnovna škola „10 oktobar“ u Donjim Babinama prestala je da bude matična škola i postala je izdvojeno odeljenje škole u Seljašnici.

PP Media