U Prijepolju uhapšena dva radnika Srbijašuma

Prijepolje – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odseka za borbu protiv korupcije u Užicu u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Кraljevu uhapsili su dve osobe zaposlene u Šumskom gazdinstvu Prijepolje, zbog postojanja osnova sumnje da su u saučešništvu izvršile krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Foto: A.Rovčanin

Ovo Šumsko gazdinstvo pokriva i opštine Priboj i Nova Varoš , ali se u saopštenju policije ne navodi iz koje su od ove tri šumske uprave uhapšeni.

Кako je saopšteno, uhapšeni su radnici „Srbijašuma“ Z. B. (1974) i S. R. (1963), i oni će uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Sumnja se da je Z. B. (1974) izvršio žigosanje posečenog drveta koje je prevezeno na stovarište JP „Srbijašume“ radi vršenja inspekcijskog nadzora, pre dolaska nadležnog republičkog inspektora za šumarstvo i lovstvo, iako je znao da je drva prevozila osoba za koju je utvrđeno da ih je bez žiga i prateće dokumentacije prevozila zbog čega su i odvezena na stovarište radi inspekcijskog nadzora.

Prema saopštenju policije, S. R. (1963) se sumnjiči da je iz službenih evidencija priložio republičkom inspektoru otpremnicu koja se odnosi na raniji promet drvnih sortimenata i na taj način neistinito prikazao da je jedna osoba prevozila višemetarsko drvo bukve kupcu, te je te podatke republički inspektor za šumarstvo i lovstvo uneo u Zapisnik o inspekcijskom nadzoru.

-Na ovaj način osumnjičeni su omogućili istoj osobi da bukova drva, koja nisu obeležena šumskim žigom, prilikom inspekcijskog nadzora prikaže kao uredno žigosana i tako izbegne krivičnu prijavu za krivično delo šumska krađa- kaže se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

PP Media