U Prijepolju zakazana konstitutivna sednica Skupštine opštine

Prijepolje – Novoizabrani odbornici Skupštine opštine Prijepolje po prvi put u ovom sazivu sešće u odborničke klupe 25. januara, za kada je zakazana konstitutivna sednica lokalnog parlamenta.

Foto: A.Rovčanin

Predsednik Privremenog organa Izudin Šantić zakazao je skupštinu za četvrtak 25. januar. Prema predloženom dnevnom redu, biće verifikovani odbornički mandati. Potom u skladu sa zakonskim obavezama, neophodno je da budu izabrani predsednik i zamenik i postavljen sekretar Skupštine opštine.

Na zasedanju bi trebalo da bude i izabran novi predsednik opštine, zatim njegov zamenik kao i novo devetočlano Opštinsko veće. Prema nezvaničnim informacijama stranke još uvek nisu započele pregovore oko formiranja nove skupštinske većine tako da za sada još uvek nema naznaka o tome ko će činiti buduću vlast.

Ipak, ono što je izvesno je da će stub nove vlasti činiti koalicija okupljena oko naprednjaka koja je osvojila ubedljivo najviše odborničkih mandata, 19, te da će Drago Popadić biti „novi stari“ predsednik opštine.

Parlament u Prijepolju činiti 41 odbornik.