U probni rad puštena fabrika vode u Brodarevu

U Brodarevu je u probni rad pušten sistem novoizgrađene fabrike vode. Ova Mesna zajendica pored vodovoda, koji je prošle godine završen, sada ima i savremenu fabriku na vodovodnom postrojenju, koja će brodarevcima omogućiti korišćenje najsavremenije vode u Srbiji, istako je predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović.
Tokom prošle godine završen je vodozahvat, cevovod i kompletan dovod vode iz sliva Mrčkovačke reke, pa su prethodno sušno leto brodarevci dočekali sa punim slavinama, što i nije bio slučaj ranijih godina. Građevinski radovi na fabrici vode završeni su krajem 2015. godine, a danas je ovaj objekat pušten u probni rad.
„Danas smo pustili u probni rad fabriku vode koja ima sve uređaje, savremenu digitalnu opremu, takozvanim skada sistemom za kontrolu, koja će omogućiti kvalitetnu preradu vode. Prošle godine je izgrađen savremeni vodovod koji ima dva izvora napajanja, pa se samim tim može uticati i na troškove, a što je najbitnije potrebe brodarevaca će biti zadovoljene“, kazao je predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović.
Iz JKP „Lim“ ističu da je rešavanje vodosnabdevanja Brodareva od velikog značaja, ali da u narednom periodu treba raditi na poboljšanju kanalizacione mreže u ovoj Mesnoj zajednici.
„U poslednjih godinu dana naše preduzeće nije imalo nikakvih problema sa vodosnabdevanjem Brodareva. Iako sistem nije bio potpuno pušten u rad u prerađivačkom smislu, meštani Brodareva su bili redovno snabdeveni vodom“, istakao je direktor JKP „Lim“ Aziz Hadžifejzović.
Novoizgrađena fabrika vode za njeno održavanje zahteva stručni kadar. Potrebno je da na ovom objektu rade tehnolozi, laboranti i najmanje četiri dispečera, što znači da je u narednom periodu potrebno zaposliti od 7-10 radnika.
PP Media