U snežnoj blokadi oko 1000 žitelja novovaroških planinskih sela

U Novoj Varoši gde je pre nekoliko dana ukinuta vanredna situacija, sneg koji od petka pada doneo je nove nedaće. U snežnoj blokadi ponovo  je više od hiljadu žitelja planinskih sela. Najteža situacija je u Bukoviku, Ljepojevićima, Jasenovačkom Trudovu a  zavejan je i deo lokalnih puteva u Jasenovu i Božetićima. Predsednik opštine Radosav Vasiljević kaže za “Novosti” da je sva raspoloživa mehanizacija na terenu te da putari rade na probijanju neprohodnih saobraćajnica.

– Nove snežne padavine ponovo su zavejale veliki broj planinskih sela u našoj opštini. Putarima probleme pored visine snežnog pokrivača zadaje i vetar koji pravi smetove koji u pojedinim selima dosežu visinu i do dva metra – ističe Vasiljević.

Prema rečima članice Opštinskog veća u Prijepolju Mirjane Bojović, na teritoriji ove opštine sve saobraćajnice su prohodne uprkos snegu koji pada više od 18 časova.

Na putu od Aljinovića ka Sjenici čistač je sleteo sa puta dok je uklanjao sneg sa saobraćjnice, kojeg je na kolovozu bilo više od 10 centimetra. Sneg  na područiju Prijepolja i Nove Varoši već neprestalno pada skoro 18 sati i stvara velike probleme vozačima na svim putnim pravcima u ove dve opštine.

Snežne padavine pogodovale su skijašima na Zlataru, pa tako od subote prvi put nakon dve godine u rad je puštena u žičara četvorosed u ski staza Zlatar – 1 dugačka 1300 metara.

PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *