Upozorenje zbog visokih temperatura

Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje za područje Srbije, zbog veoma toplog vremena, sa temperaturama od 34 do 38 stepeni, koje danas važi u celoj zemlji, a sutra u centralnim, južnim i istočnim krajevima.
U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar slab i umeren u južnom Banatu povremeno jak južni i jugoistocni, saopštio je RHMZ.
Jutarnja temperatura od 16 do 22, u Beogradu i na jugu Banata oko 25, najviša dnevna od 33 do 37 stepeni. Tokom noći u severnim krajevima osveženje sa pljuskovima, grmljavinom i pojačanim severozapadnim vetrom.
U Beogradu će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura oko 25, najviša dnevna oko 37 stepeni.
U Srbiji će u četvrtak, prema izgledima vremena za sedam dana – do 20. jula, doći do osveženja sa pljuskovima, grmljavinom i pojačanim severozapadnim vetrom, koji će se iz severnih i zapadnih proširiti na ostale krajeve. Lokalno su moguće kratkotrajne vremenske nepogode.
U petak i za dane vikenda očekuje se umereno do potpuno oblačno i osetno svežije mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima. U subotu se lokalno očekuju obilne padavine, a u nedelju njihov postepeni prestanak.
Zatim će do kraja perioda preovladivati sunčano, uz postepeni porast temperature, navodi RHMZ.
PP Media