U toku asfalterski radovi u opštini Prijepolje – rast cena korigovao dužinu asfalta

Prijepolje – U toku je asfaltiranje 80 putnih pravaca na teritoriji opštine Prijepolje, prema javnom pozivu koji je objavljen u prošloj a sprovodi se u ovoj godini.

U toku radovi na asfaltiranju 80 putnih pravaca u Prijepolju, foto: PP Media

Obzirom da su se u javnosti pojavile netačne informacije o načinu i kriterijumima za umanjenje količina-metara asfalta, a naročito u naseljenom mestu Ratajska, oglasili su se iz Opštinske uprave Prijepolje u nameri da istinito informišu javnost i pojasne zašto je došlo do ugradnje manje količine asfalta.

– Odeljenje za investicije je, uzimajući u obzir određena poskupljenja koja su se desila prethodne godine, izvršilo korekciju jediničnih cena a samim tim i količine u predmerima i predračunima na svih 80 putnih pravaca za sve četiri partije na rehabilitaciji, popravci i održavanju ostalih putnih pravaca odnosno asfaltnih radova – navedeno je iz Opštinske uprave.

Foto> PP Media

Inače, prijepoljska firma “Rad Labud” i “Složna braća” iz Nove Varoši izvode radove na asfaltiranju 80 putnih pravaca u Prijepolju čija  ukupna vrednost ugovorenog posla iznosi 80 miliona dinara.

PP Media