Od naredne jeseni u Prijepolju skuplje grejanje

Prijepolje – Opštinsko veće u Prijepolju prihvatilo je izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova za prošlu godinu koje se finansiraju iz budžeta, izuzev Turističke organizacije čiji izveštaj još uvek nije stigao pred većnike, i prosledilo skupštini na usvajanje. Većnici su doneli odluku o angažovanju revizora za kontrolu završnog računa opštine za prošlu godinu.

Foto: A.Rovčanin

Veće je prihvatilo predlog vrtića, da se svim zaposlenim radnicima isplati solidarna pomoć u iznosu od 10 hiljada dinara, a raspravljalo se o povećanju cene grejanja za narednu grejnu sezonu.

Predsednik opštine Vladimir Babić, naveo je da veliki broj lokalnih samouprava ne vrši reviziju završnog računa, međutim on smatra da je dobro da opština na čijem se čelu to učini.

– Različita su tumačenja zakona da li je obavezno da se vrši revizija završnog računa ili nije. Neke lokalne samouprave to rade ali i veliki deo njih to ne čini. Mi smatramo da je dobro, zbog zakonitosti našeg poslovanja da to uradimo – isitče Babić.

Bez puno diskusije usvojeni su izveštaji za prošlu godinu javnih preduzeća i ustvanova koji se finansiraju iz budžeta. Izveštaj Turističke organizacije biće nakonadno razmatran.

– Manjih zamerki i primedbi bilo je na rad pojedinih preduzeća. Smatramo da Komunalno preduzeće mora da pronađe upravljača za groblje, potom je neophodno da imenujemo upravljača puteva, razgovarali smo i o grejanju i energetskoj krizi, kao i nizu drugih problema koje moramo rešavati za dobrobit svih građana – naglasio je predsednik opštine Vladimir Babić.

Na sednici Opštinskog veća razgovaralo se i o mogućem povećanju cene grejanja za narednu grejnu sezonu.

– Mi definitivno moramo povećati cenu grejanja za narednu grejnu sezonu. Cene energenata na tržištu su porasle u značajnoj meri. Koliko će tačno povećanje cena iznositi videćemo, jer postoje  zakonska ograničenja  – zaključuje Babić.

PP Media