Udruženje građana Jadovnik – oaza netaknute prirode nagrađeno specijalnom plaketom za doprinos multisektorskoj saradnji

Prijepolje – Na godišnjoj konferenciji o građanskom aktivizmu u javnom zagovaranju koju organizuje BOŠ, BFPE i BIRN održanoj u Beogradu nagrađeni su najbolji pokretači promena u Srbiji,  motivisani građani koji istrajavaju u naporima da poboljšaju živote svojih sugrađana u oblastima kao što su zaštita životne sredine, komunalni problemi, podrška samohranim roditeljima, pomoć mamama, podrška osobama sa autizmom, korišćenje inovatinih tehnologija u odbrani aktivizma.

Novo priznanje za Udruženje građana Jadovnik – oaza netaknute prirode

Udruženju građana Jadovnik – oaza netaknute prirode dodeljena je specijalna plaketa za doprinos multisektorskoj saradnji.  Plaketa je dodeljena za inicijativu Zaštitimo beloglavog supa koju je udruženje uspešno realizovalo krajem maja ove godine.

– Osnovni cilj pomenute inicijative je doprinos uspostavljenom mehanizmu zaštite beloglavog supa u specijalnom rezervatu prirode Klisura reke Mileševke kroz upravljanje otpadom uginulih životinja na poljoprivrednim gazdinstvima i klanicama. Inicijativu je podržala organizacija ORCA kroz projekat  „Tvoje mesto u Srbiji“ – kazala je Dragana Terzić ispred  Udruženja građana Jadovnik – oaza netaknute prirode.

Dragana Terzić, Udruženja građana Jadovnik – oaza netaknute prirode

Ova inicijativa je prepoznata kao jedna od 5 značajnih inicijativa koje pokazuje da javno zagovaranje može biti pravi put unapredjenja života u zajednici. Inicijativa je prepoznata u svom naporu da poboljša život u lokalnoj zajednici i dobrobit svih nas.

PP Media