Ugljanin: Iako je upitna svrha, idemo na izbore

Novi Pazar/Prijepolje – Stranka demokratske akcije Sandžaka (SDA) izaći će na izbore, iako je upitna i sama svrha učešća Bošnjaka na njima, izjavio je danas Sto plus radiju predsednik Stranke Sulejman Ugljanin.

On je takav stav obrazložio podsećanjem na nerešene slučajeve zločina nad Bošnjacima u Sandžaku tokom 90-tih godina (Štrpci, Kukurovići) i „epidemijom velikosrpske ideologije koja je i dalje u toku“.

Ugljanin je pojasnio da je Predsedništvo SDA ipak odlučilo da ostalim partijama, „ne Vučićevim ispostavama u Sandžaku“, uputi predlog strateškog partnerstva pre, tokom i posle predstojećih izbora.

On nije želeo da precizira koje partije nisu „ispostave“, ali je kao moguće primere sa kojima bi SDA mogla da ima saradnju naveo Čedu (Čedomira Jovanovića-LDP) i Čanka (Nenada-LSD Vojvodine).

Ugljanin je naveo i da „ako SDA kao autentičan i legitiman predstavnik Bošnjaka u Srbiji“ već izlazi na izbore, potencijalnim partnerima nudi predlog saradnje oko za njih ključnih stavki.

„To je platforma o specijalnom statusu Sandžaka u budućem ustrojstvu Srbije“, pojasnio je.

Predsednik SDA i najviši funkcioneri te partije već nekoliko godina zastupaju stav da Sandžak može da napreduje samo kroz autonomiju unutar Srbije.

Izvor: Sto plus

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *