Prijepolje : Festival evropskog filma

U ponedeljak 13. juna u Domu kulture Prijepolje, počenje Festival evropskog filma.
Peti po redu Festival evropskog filma organizuju Delegacija Evropske unije u Srbiji, EU Info centar i lokalni partneri.
Festival u Prijepolju 13. Juna u 19h otvara švedski film “Palme”. U pitanju je dokumentarni film o životu Olaf Palmea, premijera Švedske koji prati njegov život i rad do njegovog ubistva 1986. godine. Od 21h biće prikazan film “ Leto” francuske rediteljke Katerine Korsini.
Do 16. juna prikazivaće se svako veče po dva filma, jedan od 19 časova, drugi u 21 sat, a ulaz će biti slobodan.
Za četiri festivalska dana, građani Prijepolja biće u prilici da pogledaju osam filmova najnovije evropske produkcije.
Drugog dana posetioci će moći da pogledaju hrvatski film „Vis a Vis“ i bugarski „Jarac“. Trećeg festivalskog dana na repertoaru će biti filmovi „A.C.A.B.“ + “Santa who” iz Grčke i „Laku noć, mama“ iz Austrije. Završne večeri festivala biće prikazani „Tuđina“ iz Nemačke i „ Admiral“ iz Holandije.
Nakon Prijepolja festival se seli u Prokuplje, Negotin i Užice.
„Svaki film na ovom petom Evropskom filmskom festivalu je na neki način predstavnik zemlje iz koje dolazi. Veoma sam zadovoljan što će, još jednom, ovaj festival moći da pokaže kreativnost i bogatu raznolikost filmske proizvodnje širom Evrope. To ne bi bilo moguće bez posvećenosti ambasada zemalja članica EU i njihovih kulturnih institucija, kao i našeg tima u EU info centru”- izjavio je šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasador Majkl Davenport.
PP Media