Uhapšen odbornik Skupštine opštine Prijepolje

Zbog ometanja izbornog procesa tokom lokalniih izbora u Lučanima uhapšen je predsednik Izvršnog odbora, član Predsedništva Dveri i odbornik u Skupštini opštine Prijepolje Borko Puškić, saopšteno je danas novinarima iz Srpske napredne stranke.

SNS je u saopštenju naveo da je predsednik Izvršnog odbora i član Predsedništva Dveri iz Prijepolja Borko Puškić “zajedno sa 15 batinaša” iz Čačka i Prijepolja jutros na biračkom mestu 25 u Kotraži udario vratima i “povredio građanku koja je stajala u redu za glasanje, a nakon toga udario i odgurnuo građanina”.

“Očigledno je da pripadnici Đilasovog, Obradovićevog i Jeremićevog saveza osim prebijanja, poziva na silovanje, laži, odvratnih uvreda i zastrašivanja nemaju šta da ponude građanima, pa tako i u toku izbornog dana nasiljem sprečavaju građane da ispune svoje građansko pravo i slobodnom voljom izaberu predstavnike lokalne vlasti”, zaključila je SNS.

Srpska napredna stranka je pozvala nadležne da reaguju i kako se navodi “hitno privedu pravdi sve Đilasove batinaše koji tuku žene, čak i na biračkom mestu, i na najbrutalniji način uznemiravaju sve građane, i da o tome obaveste javnost”.

Posmatračka misija CRTA saopštila je ranije da su na lokalnim izborima u opštini Lučani, nepravilnosti uočene na 10 biračkih mesta kao i da je na biračkom mestu u selu Kotraža intervenisala policija zbog “većih tenzija”.

Savez za Srbiju reagovao je na optužbe SNS, navodeći da su ih „sprečili da kradu na biračkom mestu 25“.

„Od jutros su batinaši SNS napravili opsadno stanje u Lučanima. Po čitavom mestu kruže automobili sa Pančevačkim i Novosadskim registracijama i ljudi sa spiskovima. A kada smo im se suprostavili i sprečili ih da kradu na biračkom mestu 25 onda su optužili da je to nasilje. Nasilje je što vas sprečavamo da kradete izbore? Ne gospodo. Nasilje nad svim građanima je ono što vi radite“, navodi se u saopštenju.

SzS je naveo i da se se „ispred biračkih mesta pojavljuju i vozila bez tablica“.

„Pored pritisaka na opoziciju, predstavnici SNS su pretili i posmatračima iz Crte i Ofida, a na jednom automobilu posmatrača Crte su pronađene probušene gume. Pored toga, aktivisti SNS su kombijem presreli aktiviste SZS i jurili ih kombijem na kružnom toku u Guči , a kada je to prijavljeno policiji policijacac je rekao da “on nije na dužnosti”. Možda čeka da neki batinaš SNSa nekom napem aktivisti razvije glavu, kao što su razbili Borku Stefanoviću, pa da onda “bude na dužnosti”.Ono što SNS radi u Lučanima je slika kako oni vide izbore u celoj Srbiji i tome ćemo se oštro suprotstaviti“, zaključuje se u u saopštenju Saveza za Srbiju.

Lokalni izbori danas se održavaju i u opštinama Kula, Kladovo i Doljevac.

PP Media


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *