Novih 50 parking mesta u Prijepolju kod zgrade Elektrodistribucije

Prijepolje – Opština Prijepolje dobiće novih 50 parking mesta. Nova parking mesta koja će se graditi na zemljištu kod zgrade Elektrodistribucije koliko-toliko olakšaće parkiranje vozačima u gradu na Limu, koji usled nedostatka označenih parking mesta često pribegavaju i nepropisnom parkiranju za šta, naročito u poslednjih mesec dana, u akcijama pojačane kontrole bivaju i kažnjeni.

Besplatan parking kod zgrade Elektrodistribucije, foto: PP Media

U cilju rešavanja problema nedostatka parking prostora, rukovodstvo opštine Prijepolje zamolilo je Elektroprivredu Srbije – Pogon Prijepolje da im stavi na raspolaganje zemljište kod zgrade Elektrodistribucije. Radi se o parceli koja je do sada bila obrasla žbunjem i niskim rastinjem i služila za odlaganje otpada, objašnjava predsednik opštine Vladimir Babić i dodaje da će opština uz pomoć saradnika iz prijepoljskog ogranka Srbijašuma ovo zemljište kultivisati i privesti svrsishodnijoj nameni izgradnjom novih parking mesta.

-Smatramo da je ovo velika olakšica za prijepoljske vozače jer znati i sami koliko nam je grad prebukiran automobila. Ovo je ujedno i početak uređenja nove saobraćajnice koja će pored fiskulturne hale izaći na novi most tako da se nadam da je počeo proces prelaska na levu obalu Lima koji se neće zaustaviti i da ćemo kroz dve godine dobiti sasvim novi i lepši izgled naše opštine – navodi predsednik opštine Vladimir Babić.

Foto: PP Media

Nedostatak parking prostora je dugogodišnji problem opštine Prijepolje. Broj registrovanih vozila znatno je veći od označenih parking mesta, pa često vozači pribegavaju i parkiranju na zelenim površinama, autobuskim stajalištima i drugim nedozvoljenim lokacijama. Pripadnici saobraćajne policije na teritoriji opštine Prijepolje trenutno vrše pojačanu kontrolu saobraćaja s akcentom na otkrivanje prekršaja nepropisnog parkiranja i zaustavljanja vozila, a samo početkom marta sankcionisali su 281 ovaj prekršaj.

– Kao što znate, policija sprovodi akcije u kontinuitetu i zato poručujem građanima da se ne opuštaju. Naravno, na nama je da nastojimo da pronađemo nove parcele za izgradnju parkinga i omogućimo vozačimaa da ne krše propise, a kad se to dogodi možemo ući  i u projekat naplate parking mesta. Sve ovo radimo kako bi opština Prijepolje dobila lepši izgled a svim učesnicima u saobraćaju olakšali svakodnevni život – poručio je Babić.

PP Media