Ukinuta vanredna situacija uvedena zbog snega

Nova Varoš – U Novoj Varoši je ukinuta vanredna situacija koja je zbog problema sa snegom u prošli četvrtak, 28. januara, uvedena u sedam od 13 mesnih zajednica.

Uklonjen sneg sa gradskih ulica

U proteklih šest dana, koliko je trajala, u selima na teritoriji mesnih zajednica Božetići, Akmačići, Negbina, Draglica, Jasenovo i Bela Reka očišćeni su svi putni pravci, dok je u samoj Novoj Varoši usešno organizovana akcija odvoženja snega sa gradskih ulica.

-U šest seoskih mesnih zajednica u kojima je bila na snazi vanredna situacija, svi putevi su prohodni i nema domaćinstava koja su u snežnoj blokadi. Iz grada smo kamionima isterali više od 5.000 kubika snega, a na ruku nam je išlo i neuobičajeno lepo vreme za ovo doba godine. Potpuno smo spremni za novi sneg, jer će nam nakon poslednje akcije biti puno lakše da održavamo saobraćajnice – kaže predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

Sneg koji je padao oko Savindana doneo brojne probleme, zbog čega je na predlog Opštinskog štaba sredinom prošle sedmice uvedena vanredna situacija na delu teritorije opštine. Na pojedinim deonicama vetar je pravio smetove protiv kojih nije bilo moguće boriti se vozama i traktorima, pa je u posao uvedena teška mehanizacija.

-Čišćenje lokalnih puteva i ulica tokom vanredne sitacije koštalo je 2, 29 miliona dinara, a pored Кomunalnog preduzeća koje redovno održava glavne saobraćajnice, dodatno smo angažovali mehanizaciju u vlasništvu deset pravnih subjekata. Svi oni će biti plaćeni po cenama iz poslednje javne nabavke sprovedene pre oko mesec dana. Кupili smo i mašinu za čišćenje trotoara, pa je konačno očišćena i pešačka staza od stadiona na Branoševcu prema naselju Šanac, koja je zimus bila neprohodna- kaže Branko Bjelić, zamenik predsednika opštine Nova Varoš.

Varoške novine