Uklonjen odron kod Brodareva, saobraćaj se odvija naizmenično

Prijepolje – Iako je planirano da saobraćaj na deonici puta od Brodareva prema Gostunu bude pušten tek u poslepodnevnim satima, nadljudskim naporima radnici JP „Puteva Užice“ uspeli su da pročiste odron i osposobe put za normalizaciju vozila tokom ranih popodnevnih časova.

Radnici užičkih Puteva uklonili odron sa saobraćajnice kod Brodareva, foto: Rina

– Saobraćaj se odvija naizmenično, uz propisanu saobraćajnu signalizaciju. Radnici su od subote sve vreme bili na terenu i uspeli da uklone ogromnu količinu zemlje i kamenja koji su se sručili na kolovoz. Bilo je u planu da zabrana traje do 16 časova, ali stvorili su se svi neophodni uslovi i saobraćaj je pušten posle podneva – kazao je Alen Mušanović iz JP „Puteva Užice“.

Dok je ovaj magistralni put bio u potpunoj blokadi, iz pravca obe države formirane su kolone dugačke nekoliko kilometara u kojima su čekali vozači šlepera i kamiona. Pojedini su koristili granični prelaz Jabuka, kako bi izbegli čekanje.

Podsetimo, do odrona je došlo u noći između petka i subote u mestu Mili iza Brodareva odmah posle tunela. Veliki odron zatrpao je obe kolovozne trake magistralnog puta koji spaja Srbiju sa Crnom Gorom, preko graničnog prelaza Gostun.

Rina i PP Media