Umesto svečarenja Priboj nagradio najbolje studente

Opština Priboj obeležila je u subotu 2. februara Dan opštine, datum kada se grad na Limu prvi put pominje u Povelji Kralja Fridriha III, izdatoj 20. januara 1448. godine po Julijanskom kalendaru, odnosno 2. februara po Gregorijanskom.

Kao i prethodnih pet godina, od kada je 2. februar usvojen da se obeležava kao novi Dan opštine, lokalna samouprava tim povodom nije organizovala svečanost, već je sredstva opredeljena za tu namenu preusmerila za nagrade najboljim studentima. Na ovogodišnjem konkursu uslove je ispunilo 14 akademaca, koji su nagrađeni sa po 120.000 dinara. U prostorijma Omladinskog centra, rukovodstvo lokalne samouprave upriličilo je skroman prijem za nagrađene studente. Prvi čovek opštine Lazar Rvović kazao je da se lokalna samouprava trudi da stvori normalne uslove za život, te da su neki pomaci vidljivi. On je naglasio i da su nagrađeni studenti nešto najbolje što ovaj grad ima.

– Vi ste izabrali pravi put, da radom i znanjem menjate prvo sebe a potom i društvo i sredinu u kojoj živite. Prestavljate ono najvrednije što naša sredina ima. Svedoci smo na svakom koraku da je moć ne znanja svuda velika, ali kako težimo da postanemo normalna i uređena država i sredina moć znanja mora pobediti – rekao je između ostalog Rvović.  

Nagrađeni pribojski studenti foto: www.ppmedia.rs

Uz novčanu nagradu najtalentovaniji studenti dobili su i letovanje o trošku opštine, a rukovodstvo lokalna samouprave uz sredstva  Kancelarije za javna ulaganja Republike Srbije trenutno sprovodi najveću investiciju u obrazovanju u Srbij kroz rekonstrukciju dve škole u Priboju vrednu 407 miliona dinara.

Zahvajujući se opštini Priboj na značajnoj pomoći, većina studenata dobitnika nagrade izrazila je želju da se nakon školovanja vrati i svoje znanje i talenat uloži u rodni grad ukoliko za to  budu obezbeđeni  elementarni uslovi.

PP Media

One thought on “Umesto svečarenja Priboj nagradio najbolje studente

  • Za pohvalu je potez lokalne zajednice da, ne samo prepozna, već i da nagradi najbolje studente. Mnogo je to vrednije nego koje kakvi vatrometi i “žurke” po ulici. Ovakve primere dece treba prikazivati na televizijama. Svaka čast i za govor predsednika. Čovek kaže iskreno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *