Upis dece u prvi razred od 1. aprila

Upis mališana stasalih za polazak u prvi razred osnovne škole počinje 1. aprila i trajaće do 31.maja ove godine. U školske klupe prvi put će sesti deca rođena 2012. i ona rođena do 28. februara 2013.

-Prema Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, predviđeno je da se u prvi razred osnovne škole upisuju mališani koji do početka školske godine imaju najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina. Za prevremeni upis u školu mogu se prijaviti deca rođena od 1.marta do 1.septembra 2013.godine – kažu nadležni u jedinoj gradskoj Osnovnoj školi, i dodaju da upis važi i za decu stariju od sedam i po godina života koja zbog bolesti ili drugih opravdanih razloga nisu pošla u školu.

Provera spremnosti za polazak u školu obavljaće se po izvršenom upisu. A termine će naknadno određivati školski pedagog. Škola je, inače, dužna da upisuje decu koja imaju prebivalište na području obrazovne ustanove.

-Кao dokumentaciju pri upisu potrebno je da roditelji prilože sledeću dokumentaciju: izvod iz matične knjige rođenih za dete, potvrda o zdravstvenom stanju deteta i prijavu prebivališta kao dokaz o teritorijalnoj pripadnosti škole – navodi se još u obaveštenju osnovnih škola sa područja novovaroške opštine.

Izvor: Varoške novine R.Popović i PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *