Uprkos kiši penzioneri u Priboju ispunili šetalište pored Lima

Priboj – Uprkos kiši i hladnom vremenu, šetalište pored Lima u Priboju, odmah nakon što je stupio na snagu policijski čas, ispunili su penzioneri, odnosno stariji od 65 godina, i na taj način iskoristili popuštanje strogih mera koje je Vlada Srbije donela u borbi protiv epidemije virusa korona i postepeni povratak normalnom životu.

Pribojski penzioneri u šetnji za vreme policijskog časa, foto: www.ppmedia.rs

Najstariji žitelji Priboja kažu da im prija to što posle više od mesec dana mogu u pristojno vreme, bar na pola sata, izaći iz svojih stanova. Smatraju da je zabrana izlaska pogodila najviše stare koji žive u gradskom jezgru, te da je daleko lakše onima iz ruralnih delova, koji pored kuće imaju i baštu.

S obzirom na činjenicu, da je šetnja vremenski ograničena na 30 minuta, i prečnik od 600 metara, odnosno oko 300 metara udaljenosti od mesta prebivališta, većina penzionera često je krajičkom oka gledala u sat na ruci, kako ne bi prekršila dozvoljeno vreme za šetnju.

Inače, stariji od 65 godina od danas mogu u šetnju utorkom, petkom i nedeljom u periodu od 18 do jedan čas posle ponoći, na pola sata. Za sve ostale građane policijski čas počinje od 18 časova i traje do 5 ujutru.

PP Media