Urađen novi most preko reke Poblaćnice u Krajčinovićima

Priboj – Meštani pribojske MZ Krajčinovići, zaseoka Vrtače i Zečevi, ponovo imaju adekvatan prelaz preko reke Poblaćnica, koja je pre 10 dana, odnela kompletan most, pa je bio onemogućen prelaz, čak i pešice. Odsečena su bila domaćisntva Milinkovića, Zečeva i Janjuševića. Sezona berbe maline je počela, a put vodi i do dva seoska groblja.

Novi most preko reke Poblaćnice u Krajčinovićima

Lokalna samouprava je brzo reagovala, angažovana je firma autoprevoznik „Karadžić” iz Pribojske Banje, koja ima neophodnu mehanizaciju, jer su cevi prilično gabaritne a jedna je teška svih tona. Uz postojeće betonske cevi promera F1600 mm, dopremljene su i nove, pa su sada u koritu reke postavljene duple cevi, koje će, računa se,mogći da propuste svu vodu i prilikom sličnih bujica. Urađena i betonska, i ulivna i izlivna građevina, kako se ne bi ponovila situacija da most bude ponovo potkopan.

Popravljen je i deo puta, sve je nasuto i poravnjano, pa sve izgleda bolje nego što je bilo.

Meštani su prezadovoljni, i brzom intervencijom lokalne samouprave i kavlaitetom izvedenih radova, pa su zahvalni Opštini Prtibnoj i predsedniku Lazaru Rvoviću, svom komšiji državnom sekretaru Krstu Janjuševiću, ali i izvođaču radova Slavku Karadžiću.

Ponovno premošćavanje Poblaćnice, za zaseoke Vrtača i Zečeve, došlo je u pravom trenutku, jer je ovaj put jedina komunikacija za prelaz i ljudi i vozila,pogotovu u sezoni berbe malina,koja je upravo počela, a malina je ovde najzastupljenija voćarska kultura.

PP Media