“Gradimo trg zajedno”

Užička firma “Stabil –  Pro” saniraće neuređenu javnu površinu ispred Trga vojvode Petra Bojovića u centru Nove Varoši. Kompletno uređenje jedne od najatraktivnijih lokacija u gradu finansiraće Ministarstvo privrede i lokalna samouprava, sredstvima od oko 56 miliona dinara, a firma iz Užica bila je jedini ponuđač na tenderu koji je tek završen. Prvi čovek opštine Radosav Vasiljević kaže da je ovo samo nastavak kapitalnih projekata u gradu podno Zlatara.

– Nakon što smo dobili izvođača radova za sanaciju škole “Živko Ljujić”, sada je poznat i izvođač radova na uređenju Trga vojvode Petra Bojovića. U narednim danima očekujemo raspisivanje javne nabavke za odabir izvođača radova za izgradnju fudbalskog terena na Zlataru, kao i za sanaciju brojnih putnih pravaca širom opštine – zadovočjno ističe Vasiljević

Rukovodilac opštinskog Odeljenja za investicije Dejan Grbić kaže da će firma iz Užica biti uvedena u posao početkom narednog meseca.

Idejno rešenje uređenja Trga vojvode Petra Bojovića u Novoj Varoši

– Idejnim rešenjem predviđeno je da se lokacija oplemeni mnogobrojnim sadržajima. Celina koja će, sa uređenim delom Trga, obuhvatati površinu od skoro jednog hektara, trebalo bi da postane i glavno stecište za odmor, rekreaciju, ali i mnogobrojna gradska dešavanja i manifestacije – naglašava Grbić.

Projekat za izgradnju Trga uradila je valjevska firma “Habitat”, a sredstva za tu namenu obezbeđena su iz opštinskog budžeta.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *