Uskoro počinje uređenje obaloutvrde Lima u naselju Zalug

Prijepolje – Delegacija Srbijavoda predvođena tehničkim direktorom Darkom Janjićem i timom stručnjaka kao i predstavnicima opštine Prijepolje, obišla je deponiju Stanjevine.

“ Više puta je razgovarano sa predstavnicima Srbija voda na temu aktuelnog projekta obala utvrde Šarampov koji se privodi kraju“ rekao je Esad Hodžić, zamenik opštine Prijepolje.

„Sada je u toku izrada idejnog projekta za levu stranu Lima, celo naselje Zalug koje obuhvata teritoriju od Železničke stanice do kraja naselja Zalug“ rekao je Hodžić.

Esad Hodžić zamenik predsednika opštine Prijepolje, foto: A.Rovčanin

Delagacija Srbija voda izašla je na teren kako bi videla mogućnost izrade zida, koji će Lim zaštititi od deponije i ujedno se sprečilo ugrožavanje Potpećkog jezera.

“ Mi smo tvrdili da zaustavnjanjem izvoženja komunalnog otpada na deponiju Stanjevine će se zaustaviti i obrušavanje plutajućeg materijala što zaista i jeste tako, ali neke stogodišnje vode ili mogućnost tih velikih voda mogu ugroziti deponiju Stanjevine čime bi se ugrozilo ne samo Potpećko jezero nego i limsko-drinski sliv“ rekao je zamenik predsednika opštine Prijepolje i izrazio očekivanje ubrzane realizacije ovog projekta.

Delegacija opštine Prijepolje i Srbijavoda, foto: A.Rovčanin

“ Vrlo je izvesno da će doći do realizacije ovog projekta i očekujem da će postupak izrade obale utvrde biti ocenjen kao hitan. Paralelno će ići rekultivacija deponije Stanjevine i javna nabavka, tako da očekujem da će biti raspisana za desetak dana“ dodao je Hodžić.

Delagacija Srbijavoda izašla je na teren kako bi videla mogućnost izrade zaštitnog zida.

„Finansiraćemo izgradnju zaštitnog zida i planiramo da za nekoliko meseci taj projekat bude relazivan, kako bi tu kritičnu tačku u Stanjevinama konačno potpuno obezbedili“, rekao je Goran Puzović direktor Srbijavoda.

GZS i PP Media