Uspešno završena 48. Komaranska košija

Pobednici ovogodišnjih sportskih takmičenja na Boretinom brdu su Karađorđe Vuković, Alen Sinančević, Mirza Etemović i grla vlasnika Milana Mitrovića i Meha Dautovića.
Ni kišovito i veoma hladno vreme za ovo doba godine u nedelju 1. maja nije omelo redovne posetioce “Komaranske košije” i ljubitelje konjičkog sporta da prisustvuju manifestaciji na Boretinom brdu u Orašcu. Nekoliko hiljada ljudi iz Prijepolja i susednih opština sa teritorije Srbije i Crne Gore prisustvovalo je takmičenjima u krosu, bacanju kamena s ramena, skoku u dalj i konjičkim trkama. Takmičari su se borili za vredne novčane nagrade, a poseban motiv za pobedom kod njih budila je činjenica što su samo prvoplasirani dobijali pobednički pehar.
Nadmetanja su počela u 11 časova takmičenjem u krosu, na kome je trijumfovao Karađorđe Vuković. Drugo mesto pripalo je Mirzadu Dautoviću, dok je treći kroz cilj prošao Hadžo Bjelak.
Kuriozitet ovogodišnje manifestacije bio je taj da su se u disciplini bacanje kamena s ramena za pobednički trofej borila trojica rođene braće Sinančević. Pobedu je ostvario Alen hicem od 13.87 metara, drugi je bio Adis sa 12.68, a treći Almir sa rezultatom od 10.51 metar.
U disciplini skok u dalj šampion je postao Mirza Etemović, skokom od 2 metra i 65 centimetara. Samo 7 centimetara kraći skok ostvario je Emsad Planić, dok je ”bronza” otišla u ruke Edisa Planića za skok od 2.46 m.
Nakon atletskih disciplina usledila je konjička trka brdsko-planinskih grla, a pobedu je odnelo grlo Milana Mitrovića, ispred grla vlasnika Gavrila Lekovića i Amera Žigovića. Takmičarski deo manifestacije zatvoren je najinteresantnijim takmičenjem ”Komaranske košije” – trkom rasnih konja. U konkurenciji 4 grla, najhitrije je bilo grlo Meha Dautovića ”Red Billy”, koje je nakon sporijeg početka sa treće pozicije munjevitom završnicom uspelo da prvo prođe kroz cilj. Drugo i treće mesto pripalo je grlima čiji su vlasnici Savo Pušica, odnosno Nail Bjelak.
Organizatori 48. Komaranske košije su Mesna zajednica Orašac, Turistička organizacija i Sportski savez Prijepolja, pod pokroviteljstvom opštine Prijepolje. Ukupan nagradni fond bio je 110.000 dinara, a udruženje privrednika iz turskog grada Burse ”Rumelisajd” sponzorisalo je ovogodišnju manifestaciju sa dodatnih 1.000 evra, koji su raspodeljeni najuspešnijim takmičarima.
Izvor: Edis Podbićanin / Polimlje