Vasiljević: Nema ostavke, lokalni izbori tek na proleće

Nova Varoš – Predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević izbegao je nedavnu „seču“ brojnih predsednika i gradonačelnika širom Srbije, koji su gotovo kolektivno i iz „ličnih razloga“ podneli ostavke nakon najave da će sredinom decembra biti održani republički i izbori u pojedinim lokalnim samoupravama.

Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš, foto: 4N Čačak

Od moje ostavke nema ništa, tvrdi Vasiljević, i ubeđen je da na funkciji ostaje bar do proleća naredne godine kada će, kako najavljuje, na redovnim lokalnim izborima ponovo zatražiti podršku birača da opštinu vodi i u narednom, trećem uzastopnom, predsedničkom mandatu.

-Ne razmišljam o ostavci jer kao vlast imamo prečih poslova od vanrednih izbora. Niko od koalicionih partnera iz Srpske napredne stranke nije tražio da to učinim, ne trpim nikakve pritiske i ne postoji nijedan razlog da se povučem sa ovog mesta. Кrize vlasti nema, koalicija dobro funkcioniše, a ja svoj posao obavljam već gotovo punih osam godina pošteno, odgovorno, bez dana godišnjeg odmora i isključivo u interesu građanki i građana naša opštine – kategoričan je predsednik Radosav Vasiljević iz Grupe građana „Novi ljudi za Novu Varoš“.

On za „Varoške novine“ kaže i da nema saznanja o tome da li su se njegove kolege u drugim opštinama samoinicijativno odlučile na takav potez ili je to deo izbornog „folkora“, naprednjačke strategije i kombinatorike uoči eventulanih decembarskih izbora.

-Nije moj posao, a nije ni fer da se bavim unutarstranačkim pitanjima partije čiji nisam ni funkcioner ni član. Ono što znam jeste da ću na narednim lokalnim izborima ponovo pokušati da pridobijem podršku birača i borim se za treći uzastopni predsednički mandat, što do sada u našoj opštini nikome nije pošlo za rukom – kaže Vasiljević uz opasku da poštuje razočaranje političkih i drugih protivnika što mu bar do proleća sledeće godine neće „videti leđa“.

-Pred vladajućom koalicijom u Novoj Varoši su ozbiljni izazovi jer nas očekuje realizacija brojnih planiranih investicija- kaže Vasiljević.

Inače, ostavke gradonačelnika i predsednika opština – prvo na jugu, a zatim i u ostalim delovima zemlje, počele su da „pljušte“ krajem septembra. Do danas, ostavku su podneli čelnici u više od 60 lokalnih samouprava, među kojima su i predsednici opština iz okruženja – Prijepolja, Priboja, Požege, Кosjerića… Prema najavi, pored parlamentarnih u njima će 17. decembra biti održani i vanredni lokalni izbori.

Izvor: Varoške novine