Prijepolje : U susret izborima

Izbori još uvek nisu ni raspisani ali uprkos tome najveći broj političkih stranaka krenuo je sa svojom kampanjom. Ako je suditi po samom početku kampanje očekuje nas najprljavija kampanja u poslednjih deceniju ako ne i više.
Sa jedne strane imamo stranke ( ili stranku) koje na sve načine pokušavaju da prikažu ono što su u protekle četiri godine korisno uradile za građane Prijepolja sve to u cilju dobijanja poverenja građana za naredni mandat. Kao obični i objektivni građani hteli mi to da priznamo ili ne Prijepolje izgleda znatno lepše i bolje nego što je izgledalo pre deset godina. Tome je doprinelo to što je uloženo dosta novca kako iz opštinske kase tako i od strane Vlade Republike Srbije pa je samim tim znatno poboljšana infrastruktura. Brodarevo je nakon decenijskog mučenja sa vodosnabdevanjem dobilo vodovod čime je rešen problem sa pijaćom vodom. Rekonstruisan je veliki broj kako gradskih tako i prigradskih ulica. MOSI igre su iskorišćene na najbolji način da Gradski stadion dobije izled na koji bi mu mnogi Superligaši pozavideli. Na atletskoj mapi Prijepolje je upisano kao jedan od pet gradova u Srbiji koji ima najsavremeniju tartan stazu što je omogućilo i održavanje međunarodnih atletskih takmičara.
Uspešne privatizacije Tekstilnog kombinata Ljubiša Miodragović, Trgopeka, Jasena, Sokolice nešto je čemu je neosporno doprinela vlast koja je proteklih deset godina vodila Prijepolje. Prema zvaničnim statističkim podatcima Prijepolje u periodu od 2011 – 2015. godine beleži povećanje zaposlenosti za 35% što je najveći rast u celoj Srbiji. Tom povećanju sigurno je i „kumovala“ strategija razvoja malinarstva u opštini Prijepolje, kroz razne subvencije značajno su se podsticali poljoprivredni proizvođači i hladnjačari da se podigne veliki broj zasada ovog voća i obezbedi siguran plasman.
Poslednja stvar kojom aktuelna vlast može da se pohvali pred izbore jeste promena Grba opštine i uvođenje Dana opštine. Pa će tako i Bošnjaci prvi put u istoriji imati svoja obeležija na opštinskom grbu. Izbor novog grba nisu podržale pojedine bošnjačke stranke od kojih se to očekivalo da podrže, te iste stranke na sva usta u javnim nastupima „štite“ interese i prava Bošnjaka, ali je za to stigla podrška od onih stranaka od kojih je do samo pre nekoliko meseci to bilo ne zamislivo.
Sa druge strane prijepoljska opozicija je podeljena u više kolona sa jasnim ciljem da se pod svaku cenu što pre dočepa vlasti. Neke stranke i ako su proteklih godina činile okosnicu vlasti na republičkom nivou ostale su u opoziciji na lokalu. Što je doprinelo unutar stranačkim podelama i preraslo u borbu za foteljom prvog čoveka stranke na lokalu. Pojedine manje stranke u nedostatku svog jasnog cilja i programa za poboljšanje života građana Prijepolja na sve načine pokušavaju da privuku pažnu medija na sebe iznošenjem niza neutemeljenih optužbi na račun većih i jačih stranaka iz vlasti. Druge manje partije sa većim budžetom imaju podršku i od svoje televizije, koja je spremna dati prostor i publicitet budućem koalicionom partneru zarad blaćenja vlasti, time mu dati na značaju i ako zna da ta ista stranka iza sebe nema podršku ni stotinu birača u Prijepolju. Internet je stiče se mesto gde se na portalima u vidu komentara stranačkih botova jasno može reći sve ono najružnije o političkim oponentima a da se za to ne snosi nikakva odgovornost.
Sve u svemu čeka nas izuzetno zanimljiv predizborni period i borba za svaki glas, pogotovo onaj još uvek neopredeljenog birača za sada.
PP Media