Više putnih pravaca neprohodno u novovaroškom kraju

U Novoj Varoši, Priboju i Prijepolju zima se ne predaje još uvek, sneg pada bez prestanka više od 12 časova pa ga u planinskim delovima ove tri opština ima više od pola metra. Saobraćaj se odvija otežano po klizavom kolovozu, na pojedinim deonicama snega ima po nekoliko centimetara utabanog na drumu. Na deonici od Bistrice prema Borovoj glavi povremeno dolazi do zastoja i prekida, problem prave vozači sa teškim kamioni koji su bez adekvatne zimske opreme krenuli na put. Zbog neprilagođene brzine uslovima puta u Prijepolju se dolgodilo više saobraćajnih nezgoda tokom jutarnjih časova, na sreću niko od učesnika nije zadobio ozbiljnije povrede. Zimske službe konstantno su na terenu i čiste puteve prema prioritetima.

Povremeno dolazi do zastoja na magistrali od Bistrice ka Borovoj glavi foto: www.ppmedia.rs

Šef opštinskog odeljenja za investicije u Novoj Varoši Dejan Grbić kaže da je u planinskim selima ove opštine situacija jako teška te da ima neprohodnih puteva.

– Snega pada izuzetno jakim intenzitetom i stvara nam velike nedaće. Najkritičnije je u selima Akmičići, Božetići, Jesonovo i Bela Reka. Dali smo nalog da teška mehanizacija krene na teren tako da očekujemo da će do petka popodne svi putevi biti pročićeni – naglašava Grbić.

Član Opštinskog veća Mirjana Bojović kaže da su svi putni pravci u ovojopštini prohodni, uključujući i one u planinskim delovima.

Neprilagođena brzina uzrok brojnim nezgodama, foto: www.ppmedia.rs

– Zbog hitnosti i smrtnih slučajeva poslali smo tešku mehanizaciju da očisti puteve prema Kamenoj Gori, Babinama, Čadinju i Matarugama. Spremni smo da intervenišemo i na drugim pravcima ako se ukaže potreba- istakla je Bojović.

U planinskim selima ovog kraja zbog kvarova na niskonaponskoj mreži dolazi i do kratkotrajnog prekida u snabdevanju električnom energijom.
PP Media