Vizitorski centar deo novovaroške turističke ponude

Na jezeru Kokin Brod kod Nove Varoši otvoren je Vizitorski centar, gde će ljubitelji jezera i prirode imati priliku da uživaju u letnjem odmoru. Na ovom kupalištu sezona je počela 18. juna, a vlasnici ističu da će gostima biti pružen savremeni smeštaj, kao i brojne druge mogućnosti koje čine bogatu ponudu ovog turističkog potencijala.
Pored široke ponude za smeštaj turisti i gosti iz okoline Nove Varoši na novootvorenom Vizitorskom centru moći će da uživaju u organizovanim vožnjama katamaranom gde se trosatnim obilaskom jezera Kokin Brod mogu susresti sa najlepšim predelima netaknute prirode i videti stanište Beloglavog supa, retke ptice koja je karakteristična baš za taj kraj.
„Naša ponuda je zaista široka, imamo sve ono što je potrebno za kvalitetan odmor i druženje. Na samoj plaži imamo kafić, teren za odbojku na pesku. Takođe, gostima možemo ponuditi i vožnju pedolinom“, istakao je Danilo Paunović, zakupac Vizitorskog centra.
Vizitorski centar na jezeru Kokin Brod je zasigurno pojačao izuzetno bogatu turističku ponudu opštine Nova Varoš. Pored planine Zlatar, ljubiteljima prirode ovog kraja ponuđeno je i ovo meste za odmor u letnjem periodu.
„Otvaranje Vizitoskog centra predstavlja značajan segment kada je u pitanju turistička ponuda našeg kraja što se tiče letnje sezone. Nadam se da će nam vremenski uslovi ići na ruku i da će ljubiteljima prirode biti pružena šansa da uživaju u našoj ponudi“, kazala je direktorka Turističko sportskog centra Zlatar Ivana Novaković.
„U okviru projekta „Konektovanje“, koji je finansiran od strane Vlade Republike Srbije otvoren je teren za odbojku na pesku u cilju upotpunjavanja ponude za mlade“, kažu iz Kancelarije za mlade Nove Varoši.
Izgradnju Vizitorskog centra finansirale su opština Nova Varoš i Vlada Republike Srbije uz pomoć brojnih donatora iz zemlje i inostranstva, a gazdovanje je preuzeto od strane Rezervata prirode Uvac, koji je pomenuti objekat izdao u zakup.
PP Media