Članovi Udruženja „Jednakost“ prisustvovali obeležavanju Dana policije

Centralnoj manifestaciji održanoj na Makišu povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova prisustvovali su članovi Udruženja osoba sa razvojnim smetnjama „Jednakost“ iz Prijepolja. Iz ovog Udruženja ističu višestruki značaj zbog uključivanja te kategorije ljudi u svakodnevna dešavanja, kako u Prijepolju, tako i šire.
Kristini Kijanović iz Prijepolja i još jedanaestoro njenih drugara, članova Udruženja sa razvojnim smetnjama „Jednakost“ prvi je put da prisustvuju jednoj tako velikoj manifestaciji, održanoj povodom Dana policije na Makišu. Oduševljena onim što je videla, Kristina je izdvojila i šta joj se najviše dopalo.
U okviru sporovođenja preventivnog projekta Razvoj policije u loklanoj zajednici i kroz saradnju sa lokalnim Udruženjem osoba sa razvojnim smetnjama, iz PU u Prijepolju su odlučili da centralnu manifestaciju povodom ovogodišnjeg Dana policije posvete upravo članovima tog Udruženja, za koje to ima višetruki značaj.
„Obzirom na to da su članovi ovih Udruženja učestvovali na svim aktivnostima održanim povodoma Dana policije u Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši odlučili smo da im priuštimo i to zadovoljstvo da prisustvuju i centralnoj manifestaciji, kao i da vide kako to izgleda na nivou cele države“, kazala je oficir Odeljenja PU u Prijepolju Olivera Marković.
Predsednik Udruženja osoba sa razvojnim smetnjama „Jedankost“ iz Prijepolja Hamed Nuković kaže da očekuje da će policija ovim gestom dati primer svim drugim institucijama, koje bi takođe trebale da daju svoj doprinos u podizanju svesti kod uključivanja osoba u svakodnevna dešavanja.
Iz PU u Prijepolju dodaju da su i u proteklom periodu niz svojih aktivnosti posvetili upravo ovoj kategoriji ljudi, a sve u cilju njihovog uključivanja u svakodnevna dešavanja i približavanja pojedinih delatnosti, koje se tiču bezbednosti.
PP Media