Vladika Atanasije: Da ceo svet oseti radost života koju je Hristos uveo svojom pobedom

Prijepolje – Episkop mileševski Atanasije uputio je iz manastira Mileševe Vaskršnju poruku sveštenstvu, monaštvu i vernom narodu želeći da ceo svet oseti radost novog života koju je Hristos uveo svojom pobedom.

Episkom mileševski Atanasije čestitao Vaskrs, foto: PP Media

Vladika je poručio, da ako je ikada bilo potrebno jedinstvo i sagledavanje neophodnosti Božijeg prisustva i primenjivanje vlastitog hrišćanstva to je upravo ovo vreme, i zato je neizmerna uloga Vaskrsa kao praznika koji pokazuje lik Hristov, njegovu narav i ono što on čini.

– Ovih dana, podsećamo se na poziv Isusa Hrista da se i sami trudimo u onome što se zove pokajanje i da odustanemo od pogrešnih puteva. Proslavljajući Vaskrs više nego ikad nam je potrebno da obnovimo zajedništvo sa Hristom jer vidimo da bez njega ne možemo ostati čvrsti – kaže između ostalog preosvećeni vladika Atanasije.

Naročito ovih dana važno je podsetiti se Hristove nauke i reči “Blago onima koji mir grade, jer će se sinovi Božji nazvati”, zaključio je vladika Atanasije, čestitajući vernicima Vaskrs tradicionalnim pozdravom Hristos vaskrse.

PP Media