Voda u koritima, mogućnost ukidanja vanredne situacije

Pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Goran Nikolić izjavio je da će se sigurno u toku dana razmišljati o ukidanju vanredne situacije.
Nikolić je za RTS rekao da su za ukidanje vanredne situacije presudne meteorološke najave, koje su povoljne, i da je voda u koritima.
„Sigurno će se u toku dana razmišljati o ukidanju vanredne situacije“, rekao je Nikolić, dodajući da se ne najavljuju veće padavine, zbog čega može da se „mirno spava“.
Ipak, kako poručuje, i dalje treba biti na oprezu, jer su poplave ove godine rano krenule.
„Tek je mart. Bićemo na oprezu, ono što je dobro je što su „Srbijavode“ i lokalne samouprave dosta toga uradile na rekama“, rekao je Nikolić.
Dodao je da su i dalje pripadnici Sektora za vanredne situacije, Vojske, Žandarmerije i drugih snaga na terenu.
Podseća da su Lučani u ovom poplavnom talasu doživeli najveću nesreću, da se tamo voda povukla, te da sada predstoji rad na raščišćavanju terena.
Vlada Srbije je 10. marta, na predlog Republičkog štaba za vanredne situacije, proglasila vanrednu situaciju na teritoriji Republike Srbije, kao preventivnu meru kojom će se olakšati i ubrzati delovanje svih organa Republike Srbije u zaštiti života i bezbednost građana i stvari, kao i otklanjanju posledica poplava.
Izvor: tanjug