Vojko Purić: Sprečen pokušaj uzurpacije državnog zemljišta, skijalište ponovo radi

Nakon što je u utorak popodne smučare na Zlataru zateklo neprijatno obaveštenje da „Skijalište neće raditi zbog spornih imovinskih odnosa“ od srede ono je ponovo  u funkciji. Ski lift “sidro” koji prevozi skijaše od Pucarevine na Cvijetnjak, kod TV releja, ponovo radi, odakle staza kreće prema gradu. Vlasnik preduzeća „Složna braća“ Vojko Purić koje gazduje skijalištem, kaže da je sprečen pokušaj uzurpacije državnog emljišta od strane pojedinih ljudi te da skijalište ponovo radi.

– Nisam dozvolio da se državna zemlja uzurpira od strane pojedinaca koji su pokušali da postave ogradu na jednom delu državnog imanja koje se nalazi uz samu stazu. Geometri su izašli na teren i dokazali da sam bio u pravu što to nisam dozvolio. Sada staza ponovo radi, a u rešavanje nesporazuma uključio se i predsednik opštine, što je ubrzalo rešavanje nastalog problema – ističe Purić.

On je najavio uskoro u pustanje u funkciju kompletne ski staze „Briježđa“ i žičare četvorosed.

– Vremenski uslovi nam idu na ruku, snega sada ima dovoljno tako da ćemo od početka zimskog raspusta u funkciju pustiti sigurno i celo skijalište „Briježđa“ – najavljuje Vojko.

PP Media