Dečiji vrtić dobija tri nove prostorije

Predškolska ustanova “Miša Cvijović” početkom septembra, kada bude završena nadogradnja, dobiće tri nove prostorije ukupne površine 150 metara kvadratnih, što će u znatnoj meri pomoći ovoj obrazovnoj ustanovi i smanjiti listu čekanja za upis novih mališana. Naime, Turska razvojna agencija ( TIKA) finansiraće izgradnju dve radne sobe za decu i jedne kancelarije u objektu “Naša radost”, takođe biće rekonstruisani toaleti u ovom objektu zatim će biti zamenjena strujna instalacija, okrečeni zidovi i urađena spoljna fasada. Vrednost radova iznosi 104 hiljade evra, posao je poveren firmi “Jonović gradnja” dok je rok za završetak radova 5. septembar ove godine.
Direktorka Predškolske ustanove ”Miša Cvijović”, Tanja Svičević kaže da je ova donacija od izuzetnog značaja te da će završetnom radova biti povećan smeštajni kapacitet za decu čime će se lista čekanja koja je od ove godine uvedena nakon višegodišnje pauze i broji više od sto mališana, smanjiti za dve trećine.
– U četiri predškolska objekta boravi ukupno 810 mališana, dok na upis čeka još njih oko stotinu. Povećanje smeštajnog kapaciteta bio je priorotet za našu ustanovu, čak i po završetnu ovih radova nedostajaće nam još prostorija kako bi uspeli da smestimo sve mališane – ističe Tanja Svičević i dodaje da je zahvalna donatoru što je među brojnim projektima odabra baš ustanovu koju ona predvodi.

Direktorka Tanja Svičević i izvođjač radova Senad Jonović foto www.ppmedia.rs


Dolaskom sunčanih dana vredni neimari iz firme “Jonović gradnja” prionuli su na posao uz obećanje da će on biti završen i pre predviđenog roka za završetak radova, odnosno 5. septembra.
– Pre petnaestak dana potpisan je ugovor sa finansijerom iz Turske i čim su vremenski uslovi dozvolili započeta je izgradnja. Projektom je predviđena i zamena krovnog pokrivača što će rešiti decenijski problem ove ustanove – kaže Senad Jonović direktor građevinske firme “Jonović gradnja”.
Ovo nije jedini projekat koji će TIKA finansirati u gradu na Limu, uporedo sa nadogradnjom predškolske ustanove radovi su krenuli i na izgradnji škole “Dušan Tomašević Ćirko” iz Velike Župe, posao je poveren takođe pomenutoj građevinskoj firmi dok je vrednost radova oko 264 hiljada evra.
PP Media