Vozača kamiona usmrtila stena

Državljanin Crne Gore V. P. (39) poginuo je u noći između ponedeljka i utorka, na magistralnom putu Prijepolje – Bijelo Polje, kod mesta Gostun, kada se na saobraćajnicu obrušilo više stotina kubika kamena i nesrećnog vozača usmrtilo. Iz PU Prijepolje kazali da je do tragedije došlo nakon što je vozač teretnog vozila izašao iz kamiona a nedugo za tim na njega se oburvalo kamenje sa litice koja se nalazi iznad magistralnog puta i nesrećnog vozača pogodilo u glavu. Na lice mesta brzo je stigla hitna pomoć međutim vozaču spasa nije bilo.

Kako je za agenciju Beta rekao direktor pogona „Puteva“ u Prijepolju Sabahudin Kozica, odron je prekrio put u dužini od oko 150 metara.

Mesto gde je vozač kamiona izgubio život foto: www.ppmedia.rs

„Odron se dogodio sat vremena iza ponoći. Saobraćaj je normalizovan jer smo uspeli da očistimo magistralu a u toku je postavljanje signalizacije jer su stene potpuno uništile zaštitnu ogradu na ovoj deonici puta“, rekao je Kozica.

Inače deonica puta od Borove glave ka granici sa Crnom Gorom slovi za jednu od najrizičnijih saobraćajnica u zemlji. Posebno je opasan deo puta od Bistrice do graničnog prelaza Dobrakovo jer se magistrala nalazi sa jedne strane neposredno uz reku Lim, dok se sa njene druge strane nadvijaju ogromne stene koje prestavljaju opasnost za vozače. Stoga svaka pojava kiše ili otapanje snega izaziva eroziju zemljišta koja uglavnom završava na putu. Ono na čemu bi nadležni za održavanje puteva trebalo da obrate pažnju jeste postavljanje zaštitnih mreža, na mestima gde se one ne nalaze.

Vozače vreba opasnost na saobracajnici ka granici sa Grnom Gorom foto: www.ppmedia.rs

Odroni i klizišta su česte pojave na ovoj saobraćajnici, primera radi samo od Nove Varoši do graničnog prelaza Gostun, na tri mesta vozila koriste samo jednu saobraćajnu traku u dužini od nekoliko stotina metara, zbog toga vozači ne retko izbegavaju ovu magistralu.
PP Media