Vredna donacija za prijepoljsko zdravstvo

Prijepolje – Prijepoljskom zdravstvu stigla je još jedna vredna donacija iz dijaspore. Grupa mladih Prijepoljaca koji žive i rade u nekoliko evropskih zemalja sakupili su sredstva od oko četiri hiljade evra i nabavili zaštitnu opremu i dezinfekciona sredstva.

Foto: A.Rovčanin

„Mladi ljudi iz Belgije, Rusije, Nemačka i Austriji su se organizovali i donirali nam maske, rukavice, skafandere, jednu količinu beskontaktnih termometara i pulsnih oksimetara. Bolnica je u procesu nabavke rendgen aparata, i za to možemo zahvaliti našeg čoveka u Italiji koji je svoja sredstva uplatio domaćoj firmi. Potpisan je ugovor, a trenutno se oprema prostorija i uskoro će se instalirati. Dobijamo digitalni aparat i softver”, rekao je direktor Opšte bolnice dr Zoran Drobnjak.

Inače, u Prijepolju se smanjuje priliv pacijenata, danas od šest u izolacionom odeljenju jedan je pozitivan i on je upućen na dalje lečenje u užičku bolnicu. Prema rečima dr Drobnjaka još je ova situacija daleko od one u prvom talasu kada je broj bio znatno manji i kada se normalnije funkcionisalo. Mere daju rezultate i one su uspešne i efikasne koliko mogu dok ne stigne vakcina.

Dr Elmedin Čičić načelnik Medicine rada Doma zdravlja rekao je da su donatori, koji ne žele da im se pominju imena, prepoznali da je ovo težak trenutak za sve građane Prijepolja i da će usmerenom pomoći bar malo olakšati situaciju.

Prema rečima dr Čičića u kovid ambulantama je sada veći broj kontrolnih pregleda ali posao je i dalje obiman.

GZS i PP Media