Vukosava Lazović i Gvozden Nikolić dobitnici visokih državnih priznanja za izuzetne zasluge

U Palati Srbije danas je predsednik države Aleksandar Vučić dodelio visoka državna priznanja. Sretenjska odlikovanja dobili su zaslužni pojedinici i institucije.

Vukosava Lazović i Gvozden Nikolić, dobitnici Srebrne medalje za izuzetne zasluge u javnim delatnostima posebno u oblasti novinarstva, foto: J.Nikolić

„Veoma je važno, u današnjim okvirima i vremenu, reći da je budućnost srpske politike u tome da naše odluke donosimo nezavisno, samostalno, bez pritiska i uticaja spolja, da vodimo računa o interesima našeg naroda, naših građana, naše zemlje i regiona u kojem živimo, a ne o ličnim interesima ili nekih drugih koji nikad Srbiji i našem narodu nisu želeli dobro”, kazao je Vučić.

Srebrnu medalju za izuzetne zasluge u javnim delatnostima posebno u oblasti novinarstva odlikovan su urednik Glasa zapadne Srbije, osnivač novinske agencije RINA i dopisniku tv Prve iz zapadne Srbije, Gvozden Nikolić i Vukosava Lazović, novinarka redakcije Glasa zapadne Srbije i dopisnici RTV Pink.

„Ponosan sam na svoju državu, koja se neizmerno voli kao što često umem da kažem. Drago mi je što sam ovo veliko državno priznanje primio iz ruku predsednika moje Srbije. Ovo je velika čast za mene i nagrada za posao kojim se bavim već duže od dve i po decenije, za moju porodicu, moje pretke i potomke. Nadam se da sam ovo odlikovanje poštenim i napornim radom zaradio i nema sumnje da će stajati u velikoj sobi kao priznanje mog napornog rada. Ja ću ovaj orden sa ponosom nositi”, kaže Gvozden Nikolić.

„Svako ko je dobitnik sretenjskog priznanja ima veliku čast ali i obavazu, jer se ono ne dodeljuje tek tako i bilo kome i sigurna sam da je nagrađen veliki trud i rad. Deo ove nagrade pripada i mom kolegi Jovanu Nikoliću, koji je u svemu ovome što sam ja radila i stvarala, imao zaslužno mesto jer bez snimatelja i montažera, sve te priče zbog kojih sam nagrađena ne bi postojale i ne bi bile tako dobre. Sretenjsko priznanje, bez obzira kojoj stranci pripadate, da li vam se dopada predsednik države ili ne, je nešto što se zaista nosi sa ponosom i to je u mojoj karijeri najvrednija nagrada, koja će stajati mnogo, mnogo dugo na vrhu i ne verujem da postoji neka druga koja će biti toliko vredna i obavezujuća”, kaže Vukosava Lazović.

Inače, Gvozden Nikolić rođen je u gornjomilanovačkom selu Кoštunići 22.11.1964 godine, od oca Ljubivoja i majke Milodrage. U svet medija ušao je devedesetih godina, najpre kao snimatelj TV Galaksija. Prvi je radnik nekadašnje TV Čačak ali veliki doprinos dao je prilikom pokretanja lokalne TV Lav koja se preselila u Čačak i TV Telemark gde je proveo nekoliko meseci pri osnivanju. Vlasnik je produkcije Glas zapadne Srbije koji pokriva 20 opština tog dela zemlje ali je osnivač i najveće regionalne novinske agencije RINA koja je najveća novinska agencija tog tipa van Beograda. Nikolić je od 2009. radio kao reporter FOX televizije zatim u informativnom programu Prve srpske TV gde je i danas veoma aktivan. Autor je jedne od gledanih emisija Nećete verovati. Živi i radi u Čačku, oženjen je i otac četvoro dece.

Vukosava Lazović, rođena je 01. 12. 1970. godine u Stokohlmu, Švedska. Završila je 13. Beogradsku gimnaziju, smer Кultura i javno informisanje – zanimanje spiker voditelj programa. Završila je Filološki fakultet u Beogradu na grupi za srpski jezik i književnost i opštu književnost. Tokom studija radila je kao voditelj i urednik Informativnog programa na „Mag” radiju, a potom stalno zaposlelje našla u čačanskoj televiziji „Spektrum” u kojoj je radila od 1999. godine kao novinar, voditelj i urednik. Nakon toga prelazi u Glas zapadne Srbije gde radi kao novinar i dugogodišnji je dopisnik televizije Pink.

GZS i PP Media