Ko će pre do Usame?

Prijepolje/Novi Pazara – U ponedeljak je bilo burno na relaciji Prijepolje – Novi Pazar. Naime, Samir Tandir nezadovoljan šestim mestom na poslanickoj listi Stranke pravde i pomirenja mobilisao je svoje pristalice koje sačiniše pismo Usameu Zukorliću u kojem traže preispitivanje liste i bolje mestom, za još koji dan, poslanika Tandira. 

Remzija Fetahović, Usame Zukorlić i Sead Memović nakon sastaka u centrali SPP u Novom Pazaru, foto:FB

Drugi pravac lobiranja i pritiska od strane Tandira na mladog Zukorlića je išao preko imama, pa do muftije Dudića. Međutim, i jedna i druga inicijativa Samirovih poslušnika su naišle na hladan prijem  u Novom Pazaru.

Sa druge strane delegacija od 16 članova,  nezadovoljnih ponašanjem sadašnjeg predsednika Opštinskog odbora SPP-a Sabahudina Hajdarevića, koji je duže vremena samo formalno predsednik dok zapravo Samir Tandir vuče sve konce i donosi odluke, zatražila je od centrale partije njegovu smenu i raspuštanje odbora. 

Obojici se zamera neprimeren i svađalački nastup prema predsedniku opštine i odbornicima SDP-a. Zamera se i izraženi nepotizam i lični  interesi prilikom zapošljavanja i postavljanja direktora.  Samiru je ujak Sabahudin, čija je supruga  v.d. direktor filijale NSZ u Prijepolju, dok je Sabira Hodžić, direktorka Biblioteke, ćerka od  druge Sabahudinove sestre. Vršiteljka dužnosti direktora Turističke organizacije Ilda Čolović  je bivša supruga  S. V. koga je, kako policija sumnja, Samir Tandir prebio ćekićem za meso, a koji se kasnije zbog ljubomore razveo od Ilde.  Za pomoćnika  predsednika  opštine postavljen je penzionisani tehničar Izet Čolović, otac Ilde Čolović, koja je u međuvremenu dobila stalan posao u Biblioteci  i čeka da završi direktorski mandat u Turističkoj organizaciji kako bi prešla u drugu ustanovu. Sve ovo je delegacija od 16 članova juče prenela direktno Usameu Zukorliću na sastanku u Novom Pazaru.

Kako tvrde za “PP Mediu” dobro obavešteni izvori iz Novog Pazara, Samiru Tandiru se pored ovoga stavlja na dušu još mnogo afera i činjenica da se bahatim ponašanjem mnogima zamerio kako u Prijepolju tako i širom Sandžaka pa je zbog toga Usame bio prinuđen da ga elegantno skrajni stavljanjem na šestu poziciju poslaničke liste.

PP Media