Za modernizaciju poslovne zone „Inova“ 15 miliona dinara

U sklopu Programa podrške razvoju poslovne infrastrukture u 2019 godini, opština Nova Varoš uz pomoć Ministarstva privrede će izvršiti rekonstrukciju spoljne hidrantske mreže poslovne zone „Inova“. Realizacijom ovog projekta poslovna zona “Inova” će biti kompletno opremljena za nove direktne investicije i otvaranje novih radnih mesta, naime otvaraju se uslovi za potpisivanje još 2 ugovora sa novim kompanijama koje bi zaposlile najmanje 40 novih radnika.

Ministarstvo privrede  ovaj projekat vredan 15 miliona dinara finansira u iznosu od 13,5 miliona (90%), opština Nova Varoš finansira preostalih 1,5 miliona (10%), kao i vrednost PDV u iznosu od 3 miliona dinara.

– Modernizacija poslovne zone “Inova” u Кokinom brodu je prioritet čiji je značaj prepoznalo Ministarstvo privrede, i ovo nije prvi projekat u poslovnoj zoni „Inova“ koje je Ministarstvo privrede finansiralo, naime 2016 godine je odvojeno 26 miliona dinara za sanaciju krovnog pokrivača, adaptaciju i sanaciju podova u proizvodnoj hali – kazao je za „PP Mediju“ zamenik predsednika opštine Branko Bjelić.

Poslovna zona „Inova“ raspolaže sa 24.000 m2 poslovnog prostora, u kojem trenutno posluju 2 pravna subjekta koji zapošljavaju 80 radnika.

PP Media