Za „mučenicu“ Šekiba Gojaka dve zlatne medalje na takmičenju u Aranđelovcu

Brodarevo/Prijepolje/Aranđelovac – Šljivovica Šekiba Gojaka iz Brodareva, osvojila je veliku zlatnu medalju na nedavno završenim 16. Susretima proizvođača i ljubitelja rakije i vina, održanim u Aranđelovcu. Još jedna zlatna medalja otišla je u ruke ovog Brodarevca i to za rakiju “jabukovaču”.

Dva priznanja za „mučenicu“ Šekiba Gojaka iz Brodareva, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Udruženje ljubitelja vinograda i voćnjaka “Srce Šumadije” već šesnaest godina za redom organizuje “Susrete proizvođača i ljubitelja rakija i vina”. U oštroj konkurenciji, proizvođača rakija od voća iz celog regiona, prema oceni stručnog žirija, dve zlatne medalje otišle su u ruke Šekiba Gojaka iz Brodareva.

Šekib kaže da se proizvodnjom rakije bavi duže od dve decenije, da poseduje voćnjak sa 1100 stabala šljive, jabuke, kruške i kajsije u Komaranu na 700 metara  nadmorske visine.

Priznanje za voćne rakije, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

– Prvi put se pojavljujem na ovom takmičenju. Sama činjenica da su u konkurenciji za zlatnu medalju bile čak 132 rakije proizvedene od voća, iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine dovoljan su pokazatelj o snazi i značaju ovog takmičenja. Priznanje mi puno znači, ali i obavezuje da i dalje nastavim sa ovim poslom –  kaže Šekib.

Rakija proizvedena u destileriji Gojak godinama unazad završava na nemačkom tržištu. Inače, ovo nije prvi put da Šekib za svoju “mučenicu” dobije nagradu. Krajem prošle godine i žiri u Osečini dodelio mu je dve zlatne medalje.

PP Media