Za stazu zdravlja u Starom Priboju ministarstvo odobrilo 20 miliona

Priboj – U Priboju će ovog proleća biti rekonstruisana Staza zdravlja u Starom Priboju od Visećeg mosta peko Lima, preko Železničke stanice do naselja Mramorje i bivše fabrike Epoksid u dužini od tri kilometra. Sredstva u iznosu od 20 miliona dinara obezbedilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Za rekonstrukciju pešačke staze u Starom Priboju ministarstvo turizma opredelilo 20 miliona, foto: GZS

“Projektom je predviđena rekonstrukcija postojeće staze u dužini od tri kilometra. Rekonstrukcija podrazumeva da će staza biti osvetljena, sa mobilijarom, klupama, ograda pored pruge biće obnovljena a biće postavljena i nova pored samog Lima. Staza će biti pre svega bezbedna, a na neki način ona će biti naš doprinos investitoru Draganu Despiću jer će biti deo ponude starog hotela u Priboju”, kazao je član Opštinskog veća Miralem Gogalić. On je dodao da će Staza zdravlja u Starom Priboju biti jednim delom i biciklistička.

Član Opštinskog veća, Miralem Gogalić, foto: Rina

Gogalić je istakao da su kroz druge projekte obezbeđena sredstav i za stazu od Žičanog mosta do stare tvrđave Jagat u dužini od sedam kilometara.

“Кod tvrđave će biti urađeni mobilijari i osvetljenje što je značajan doprinos razvoju turizma u našoj opštini”, ističe Gogalić.

PP Media i GZS